Cambuur stunt niet: 1-2

Eindelijk! We hebben weer gewonnen! In Leeuwarden boekte PSV pas zijn derde uitoverwinning: 1-2. De jongens van Philip Cocu zijn het dus nog niet verleerd.

De druk op het team was groot vandaag. Zeker na de nederlaag van afgelopen zondag in Waalwijk (2-0). Adam Maher werd daarom vandaag geslachtofferd voor Oscar Hiljemark.

(foto: @JBruma)

Dramatisch begin
Al snel loopt PSV opnieuw achter de feiten aan. Het is Elvis Manu die na twee minuten de openingsgoal maakt. Het zal toch niet weer.. Uitgerekend Jeffrey Bruma – de afgelopen twee dagen gesprek van de dag na een akkefietje met supporters – maakt in de 38e minuut de aansluitingstreffer.

Na rust boekt PSV al snel het volgende succesje. Na balverlies van doelpuntenmaker Elvis Manu is het Luciano Narsingh die de bal in de 61e minuut voorgeeft op spits Jürgen Locadia. Hij bewijst een echte afmaker te zijn en tikt de bal binnen: 1-2. De Eindhovenaren spelen de wedstrijd vervolgens probleemloos uit.

Met de winst neemt PSV revanche op de Friezen. Een groot revanche zelfs. Want na de saaie 0-0 in Eindhoven op 31 augustus 2013 – uitgerekend op de dag dat de ‘boeren’ hun 100-jarig bestaan vierden – begon de sportieve neergang van trainer Philip Cocu en zijn jongens. Wie weet gaat nu het omgekeerde gebeuren: een positieve opleving.

Overlevingsdrang
Opnieuw geen al te best voetbal woensdagavond, maar wel een positieve ontwikkeling: de jonge ploeg toonde nu wél overlevingsdrang.


Een fijn gevoel weer zo’n winst. Even een dikke sneer naar alle critici die beweerden dat ook SC Cambuur PSV wel ‘even’ zou oprollen. Goed gedaan, jongens. Nu doorzetten komend weekend tegen FC Twente.

Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cambuur stunt niet: 1-2

  1. Hahaha

    Als ze zo blijven voetballen dan halen ze dit jaar geen Europees voetbal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>