Met Cocu aan het roer tikt PSV ADO volledig van de mat.

Een heerlijk wedstrijdje was het gisteren. Althans: als je het gewoon thuis zat te kijken, want het weer hielp niet bepaald mee. Toch bleken onze jongens niet bepaald mooiweer-voetballers, want ADO werd volledig van de mat gespeeld. Daar was ook niet veel voor nodig, want op het eerste kwartier na gaf de Haagse club geen kick.

Aan de andere kant zal het PSV-publiek met verbazing hebben gekeken naar waar onze jongens toe in staat zijn. Met fris en attractief combinatiespel heeft PSV een reeks van vier winstpartijen neergezet, iets wat onder Rutten absoluut niet lukte. De vraag is dus: wat doet Cocu beter? Vanaf het eerste moment heeft Philip mindere goden als Isaksson, Manolev en Matavz uit de basis gehaald, en daarvoor Tyton (sierlijker en degelijker), Hutchinson (zeer balvast, brengt ook aanvallend wat) en Lens (tja, de revelatie van de laatste weken) in het veld gebracht.

Maar volgens mij is er nog iets veel belangrijkers: hij heeft ze leren jagen op een verloren bal! Waar onder Rutten bij balverlies steevast werd teruggelopen door de middenvelders en verdedigers, waarna we vrijwel altijd in de problemen kwamen, heeft Cocu mensen als Mertens, Lens, Wijnaldum, Labyad en Toivonen zover gekregen om die bal zelf op te gaan halen. Het resultaat: 75% balbezit tegen ADO Den Haag. Het lijkt zo simpel, maar het is wel degelijk een mentale kwestie om 90 minuten te blijven jagen op verloren ballen. Gisteren gebeurde het, en het resultaat was dat het publiek erachter ging staan en er eindelijk weer eens een voetbalfeestje ontstond in Eindhoven. Laten we hopen dat Advocaat ook inziet dat het werkt, want als je van Bommel er ook nog bijkrijgt maar je gaat weer teruglopen, dan wordt het gewoon weer zo’n kansloos seizoen.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Met Cocu aan het roer tikt PSV ADO volledig van de mat.

 1. Platte kar roest nu de komende 8 jaar weg in de stalling!!!

  Tja, leuk, zo’n wedstrijdje waarbij de tegenstander helemaal zoek gespeeld is maar daar koop je niets voor als je pas 1 uitwedstrijd hebt gewonnen sinds december, losers!

    /   Reply  / 
  1. Hahaha

   De platte kar is al afgebroken ha ha ha.

     /   Reply  / 
 2. Mark78

  Met Cocu aan het roer doet psv het zeker niet beter dan met Rutten aan het roer. Met andere woorden, totaal onzinnige beslissing om Rutten weg te sturen.

    /   Reply  / 
 3. hendrik

  goed wat hebben we geleerd.niet weer zo maar een spits aantrekken,want matavz heeft dit seizoen matig gepresteerd.er zit ook geen pit in die jongen.en betreffende de achterhoede,gelukkig is psv van plan de achterhoede te versterken.we hebben een paar pitbulls nodig en niet weer van die slappe honden.

    /   Reply  / 
 4. pietje puk

  AJAX C 1 kampioen van nederland na 3-1 winst op PSV C1
  blijf maar grapjes maken jongens dan pakken wij de titels wel haha

    /   Reply  / 
 5. Paul

  wor er nog wat verkoch of komen er nog transfers bij psv.Jona

    /   Reply  / 
 6. pietje puk

  Wij zijn Ajax Wij zijn de beste!!!!!!!!!!!!
  Al halen ze in Eindhoven of Rotterdam de halve wereld haha,
  AFCA cant be stopped!!!!!!!!!!!!!
  succes met de transfers!!!!!

    /   Reply  / 
 7. Meersche Helden

  De kantine van het Philips-stadion serveert ook volgend jaar geen bitterballen. Daar heb je namelijk een schaal voor nodig!

    /   Reply  / 
 8. michael

  PSV wat een schijtclub ha ha ha en maar blijven kopen kopen kopen ha ha ha

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>