PSV gaf 1 miljoen te weinig uit afgelopen zomer.

Een kampioensselectie kopen: 28 miljoen. Het contract afkopen van Fred Rutten: 1 miljoen. Kampioen worden: onbetaalbaar. Dat was het dan, het seizoen van PSV en de trainerscarrière van Fred Rutten bij datzelfde PSV. Het kleine beetje hoop dat PSV zowaar een uitwedstrijd zou winnen werd nog versterkt door de vroege goal van Wijnaldum. Daarna deed onze verdediging weer waar ze het beste in is en stonden we na een uur met 3-1 achter.

Bij het dertiende tegendoelpunt van deze week stond er nog maar 10 man aan onze kant op het veld, en dát is precies wat er mis is met Rutten. Manolev pakte weer een domme geel, dit keer na een kwartier spelen. Aan álles zag je dat hij er nog één ging pakken, en met een 2-1 achterstand kón Rutten niet anders dan hem eruit halen voor Hutchinson. Rutten deed echter niets, en zag lijdzaam aan hoe Manolev steeds dichter bij zijn tweede geel kwam, totdat het vlak voor rust zover was. Vervolgens wisselde hij (bij een achterstand!) Matavz voor Hutchinson, zodat we in ieder geval achterin weer zo stevig als een huis stonden. Dat dit huis al het hele seizoen van snoep is en iedereen met zin zich zo naar binnen kan eten maakte hem niet uit. Vervolgens kreeg NAC ook rood, en moest hij dus na Lens ook nog VoH inbrengen, met een gedouchte Matavz naast hem. Volslagen mismanagement van what we can only consider de slechtste trainer die PSV ooit heeft gehad.

In dit verslag ga ik er dus vanuit dat Rutten nu wel daadwerkelijk ontslagen wordt, want dat lijkt me onvermijdelijk. Dat leek me eerlijk gezegd een jaar geleden ook al onvermijdelijk, maar toen weigerde het bestuur 1 miljoen neer te leggen om zijn contract af te kopen. Eerlijk is eerlijk, hij had de afgelopen twee jaar geen geweldige selecties. Wel goed genoeg om minstens tweede te worden, maar of je nou tweede, derde of vierde wordt, het zal me een worst wezen. Dit jaar echter heeft hij gewoon totaal gefaald. Voorin lopen genoeg spelers rond die kunnen scoren. Dan moet je dus, als blijkt dat je verdediging dramatisch is, niet een 21-jarige Strootman al het verdedigende werk laten opknappen, hoe goed hij ook is. Maar pas tegen Valencia zette hij daar een mannetje naast, al was het toen natuurlijk zinloos.

Vandaag liet hij Wijnaldum en Toivonen weer vrolijk rondspartelen voorin. De twee zijn belangrijk bij redelijk wat aanvallen en doelpunten, maar verdedigen totaal niet mee. En dan komt het dus neer op Manolev, Marcelo, Bouma (die natuurlijk nooit meer een verlenging van zijn contract mag krijgen) en Pieters, naast Strootman. En dan krijg je zelfs tegen de nummer 15 van de Eredivisie drie doelpunten tegen. En dan wordt je ontslagen. En dat heeft te lang geduurd, véél te lang…

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “PSV gaf 1 miljoen te weinig uit afgelopen zomer.

 1. Meersche Helden

  Dag Rutten, en dag Manolev.
  Dat was het dan alweer!
  Dag Isaksson, en dag Wijnaldum.
  Tot de volgende keer maar weer!

  Want dit geklungel dat gaat verder, dus er komt nog heel veel meer.
  Maar niet meer vandaag, maar de volgende keer!
  Wil je weten of ze Rutten nu eens eindelijk ontslaan?
  Kijk als PSV… Tuuuuuuuuuuuuut… Weer af zal gaan! ta-dam.

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Hahahahahahahaha! Nice! :)

     /   Reply  / 
 2. Hammer

  iedereen even normaal doen, pfff. dit kan echt niet meer zo. Rutten kan helaas nu niet meer in zijn eentje de trein op de rails zetten. Misschien een stapje terug doen, gewoon even veld trainer bij PSV blijven tot het einde van het seizoen en even iemand met een heldere visie zijn plaats als coach laten innemen. Rutten is een goeie man maar er moet even iemand hem beschermen tegen zich zelf. We moeten samen sterk zijn want eendracht maakt macht en geeft kracht

    /   Reply  / 
 3. gerrit

  jongens man wat maken jullie er een drama van 2 wedstrijden verloren er zijn nog zat wedstrijden waar jullie kunnen winnen heerenveen en az en ajaxes die kunnen jullie zo winnen kampioen worden dat is nog niet verloren dit is een gekke competitie iedereen wint van elkaar de ranglijst is elke keer weer anders en doe me niet aan dat die neuzen dit jaar weer kampioen worden alsjeblieft niet dus kom op 100% achter jullie club en het komt goed een feyenoorder

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Ja maar Gerrit, we krijgen straks Assaidi tegen Hutchinson, Narsingh tegen Pieters en Dost tegen Marcelo en Bouma, dus dan moet je er zelf al minstens vier maken om nog een kansje te maken..

     /   Reply  / 
 4. Ron

  Gerrit ziet dus liever de club kampioen worden die met miljoenen de beste spelers bij oa jouw cluppie weghaalden? Tja…

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Ja lijkt me wel ja. Denk dat een intelligente Feyenoordfan toch in zijn handen moet hebben geknepen met 5 miljoen voor een anders transfervrije Wijnaldum.

     /   Reply  / 
 5. paul

  het maakt Fredje,niets uit hoor,hij gaat vanaf morgen lekker in zijn tintje in Overdinkel zijn geld tellen.en dan zeg Fredje,whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    /   Reply  / 
 6. paul

  trouwens,,God weet allang wie er Kampioen wor

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>