PSV scoort 5 keer in de Arena.

Wat een heerlijke wedstrijd, althans voor de PSV-supporters. Want als je zo’n Amsterdamse gek bent die met zijn rug naar het veld staat te zingen dat alle boeren homo’s zijn (hele vakantie na kunnen denken over een goede tekst, kom je daarmee), en je nummertje wordt bruut onderbroken door de 4e treffer van PSV, dan had je geen goede avond. De frustratie spatte er vanaf, zowel op als naast het veld. Want natuurlijk is het een prijs van niks, maar het klasseverschil tussen PSV en Ajax werd wel heel duidelijk. En dan voert Ajax als excuus aan dat ze Boerrigter, Eriksen en v.d. Wiel misten. Die eerste heeft vorig seizoen ook amper gespeeld, v.d. Wiel is helemaal geen basisspeler meer en Eriksen is het meest overschatte talent van de Eredivisie. Zeg nou eerlijk: je hebt toch liever een nummer 10 als Toivonen, die gewoon áltijd zijn doelpunten meepikt (gisteren stond hij weer twee keer op de juiste plek) dan iemand die af en toe een goed steekballetje geeft?

De klasse van PSV kwam helemaal naar voren in de doelpunten die gisteravond werden gemaakt. Goed, de kopbal van Toivonen en de kopbal van Alderweireld waren vergelijkbaar. Maar de actie en de snelheid waarmee Lens wegspurtte bij Blind, om vervolgens precies op het goede moment de bal geweldig te stiften, laten zien dat Matavz er nog heel hard aan moet trekken om zijn basisplaats terug te krijgen. Wijnaldum herhaalde dit kunststukje nog eens in de laatste minuut, maar daarvoor had Toivonen al een geweldige solo van Willems beloond met een treffer en had Marcelo a la Neeskens een bal in het dak geramd. Dat die laatste in zijn eigen doel was maakte het nog onnodig spannend, maar ach, PSV kon het hebben. Het team is op dit moment veel verder dan Ajax, de belangrijkste concurrent voor de titel. En dan hebben we onze buitenspelers eigenlijk de hele wedstrijd nog amper gezien. Het kan dus nóg beter. Het wordt een mooi seizoen, met de eerste prijs al in de pocket.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “PSV scoort 5 keer in de Arena.

 1. Oog

  Het leukste bij de treffer van Marcelo was dat eerst 4-1 op het scorebord kwam te staan.

    /   Reply  / 
 2. Linkbuilding

  Het is al jaren huilen in Eindhoven en nu is het na de JC schaal weer polonaise. Ik vrees dat we te vroeg juichen, het moet nog allemaal wel even gebeuren. Hoeveel druk zal er wel niet komen. Nee ik hoop op CL plek want dan gaan we misschien niet failliet. Geven alleen maar geld uit en salarishuis is over de top dat kan geen goed beleid genoemd worden.

    /   Reply  / 
 3. Basemaker

  Nou, Linkbuilding, ik denk dat je gewoon blij mag zijn dat je Ajax verslaat en met een lekker gevoel de competitie begint. Tot het eind van de maand kan er qua transfers nog veel veranderen, dus kan Ajax zich ook nog versterken, wat onvermijdelijk lijkt. Het zegt dus nog niks en dat weten ze bij PSV ook wel. Het financiele beleid is prima, Narsingh gehaald van andere transferinkomsten en verder alleen transfervrije spelers. Er is flink gesneden in salarissen en geinvesteerd in jonge spelers, die normaal gesproken met winst doorverkocht gaan worden. Als ze straks allemaal transfervrij vertrekken aan het eind van hun contract heeft PSV wel een probleem natuurlijk.

    /   Reply  / 
  1. Oog

   Als deze selectie de komende 4 seizoenen voor mooie CL inkomsten zorgt, is winst maken op verkoop van de spelers niet eens nodig. Al kan verkoop in het laatste jaar altijd een optie zijn voor extra geld. Belangrijkste blijft inkomsten door sportieve successen. Voorlopig hoeft PSV niet te verkopen en kunnen ze een paar jaar vooruit met de huidige contracten.

     /   Reply  / 
 4. Oog

  LinkBuilding, vanaf de beursgang van Ajax gemeten heeft PSV 100 miljoen beter financieel resultaat dan Ajax. Dat zegt vooral veel over de geldverspilling bij Ajax maar ook dat de financiele basis bij PSV zo beroerd nog niet is. Failliet zal PSV niet gaan.
  .
  Daarnaast is niet de winst van de JC-schaal reden tot mooie vooruitzichten. Het is de manier waarop PSV momenteel speelt en de hoge kwaliteit bij de dubbele bezetting op nagenoeg elke positie.
  .
  Met Bommel en een inmiddels veel relaxtere Advocaat ben ik niet bang voor oplopende druk.
  .
  PSV is al een tijd bezig het salarishuis omlaag te brengen. Vorig seizoen onder de 30 miljoen waar Ajax meer dan 50 miljoen uitgaf.
  .
  Het beleid aan het einde van de succesperiode met aankopen als Zonneveld waarbij PSV dacht dat met B-keus aankopen het succes ook wel bleef is de reden voor de daaropvolgende tranen geweest. PSV is al enige tijd bezig die situatie weer om te draaien. En zoals het succes langer door ging dan PSV verdiende is daarna ook het herstel iets langer uitgebleven dan nodig was. Nu zeuren over het beleid bij PSV is niet beseffen welke basis PSV inmiddels alweer gelegd heeft. Of het is een verkapte wens dat het beleid bij PSV verkeerd uit pakt en hoop je juist op dat waarvoor je nu waarschuwt. In beide gevallen niet echt een serieuze PSV-fan. Laat het we dan ook maar achterwege.

    /   Reply  / 
 5. Maurice

  Marcelo, kom op zeg daar kun je geen kampioen mee worden. Niet vanwege het eigen doelpunt maar wat is dat een matige speler de gehele tijd dat hij bij PSV speelt al. Ongekend die man begrijpt het niet en verstaat volgens mij eenieder niet. Derijck is een zekere factor geef hèm vertrouwen met van Bommel ervoor. Dan hebben we pas een kampioenselftal want twee doelpunten uit fouten van marcelo tegen een Ajax als gister kan niet!

    /   Reply  / 
 6. Feyenoordisdebeste

  Mooi gespeeld PSV jullie hebben die neuzen is flink met beide benen op de grond gezet

    /   Reply  / 
 7. Ron

  Jona, dat beledigen.. Hoort dat er bij? Amsterdamse gek? Boeren? Das toch jullie geuzennaam? (hoewel de echte boeren nog steeds uit de achterhoek komen).
  Winnen. Ok. Terecht. Ok. Maar beledigen? Mr. Oog heeft er op ons blog ook af en toe en handje van. Ik haf vooral van jou, jona, beter verwacht. Zit de “haat” van drie x een kampioenschap verspelen zó diep?

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Nee Ron, hoewel ik bijvoorbeeld niet snel over ‘Joden’ of ‘neuzen’ zou hebben. Ook heb ik het nooit over 020 maar gewoon over Ajax. Ik zie gewoon altijd een paar van die mensen 90 minuten lang de verkeerde kant op kijken, daar kan ik niet bij, die vind ik ‘gek’, that’s all. En natuurlijk is er niks mis met boeren, dat roepen we zelf ook, maar ik kan toch echt mijn lachen niet inhouden als onder zo’n knullig liedje wij de vierde erin trappen.

     /   Reply  / 
 8. Ron

  Juist: een paar van die mensen. En wat dan nog. Ze bleven achter hun club staan. Als je witte zakdoekjes ziet is het niet goed en nu ook niet?
  Ze staan zelfs in de blote bast… Ik kan er om lachen. Maar om zo denegrerend te doen? Ik zag 2 supporters van PSV elkaar huilend met hun PSV shirtje aan bij elkaar in de armen valken, na de 2-0… Gekke boeren??? Omdat ze van de kampioen van nl winnen?

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Omdat ze met 10 minuten in een uitwedstrijd bij de kampioen van Nederland met 2-0 voorstaan ja. Er zingt een paar 100 man dat alle boeren homo’s zijn, toch wat anders. Maar het kan nog lager (‘laat maar liggen, hij is dood’?) en dat speelt wel mee in de afkeer tegen het Ajax-publiek. De combinatie maakt dat ik niet denigrerend ben als ik de fanatieke Ajax-aanhang gedeeltelijk ‘gek’ noem.

     /   Reply  / 
 9. Hahaha

  Veel plezier met de JC Schaal wij pakken weer de schaal en mischien ook de beker en natuurlijk al die CL-geld inkomsten.

    /   Reply  / 
 10. Ron

  Nu val je over het publiek. Ajax heeft de grootste schare fans en ja daar lopen malloten tussen. Zulke leuzen worden door de meeste Ajax fans afgekeurd! Maar dan wil ik je herinneren aan het feit dat in dat seizoen psvers zich misdroegen op het veld… Toivonen met z’n ellebogen. En bakkal en affelay die Suarez op de tenen gingen staan, het rollen… Nu hebben jullie mertens die als ie niet bij de bal kan een Engelsman asociaal duwt (gebroken kaak!!). Van Bommel die zondag Janssen denkt door midden te moeten zagen.
  En over jullie fans… Die gaan de bus staande houden om de miljoenen ploeg een oorvijg te geven. Dus bedenk: die malloten lopen echt niet alleen bij Ajax.
  Ik heb een wedstrijd bezocht waar PSV uit speelde. PSV speelde gelijk… Dat was reden om m’n zoontje van toen amper 5 met middelvingers te bestoken… Ik heb naast tukkers gezeten die mijn zoontje juist een sjaaltje van hun club gaven! Zo kan het dus ook.
  Ga niet zeggen dat de psvers heilig zijn. Net als bij elke topclub zitten gekken. Psvers schelden joden. Feyenoorders die sisgeluiden maken… Ajacieden die stenen gooien en vinden dat Rotterdam weer plat moet. Knettergek… Helaas… Maar ik weet dat jij, ik en elke gemiddelde supporter dit niet waardeert. Maar om nu iedereen over een kam te scheren …. Valt me tegen.

    /   Reply  / 
 11. Ron

  Jona: samengevat: op het ad
  Zes voetbalsupporters die zondag tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV antisemitische leuzen scandeerden, hebben een geldboete van 500 euro gekregen. Een zevende supporter moest 250 euro afrekenen, omdat hij minderjarig is.

  Het zevental schreeuwde teksten als ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’, zo meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam tegenover persbureau Novum.
  -
  Eentje mínderjarig! Dus al flink verknalt. Ben benieuwd of dit op het ajaxblog komt, over die ” gekke eindhovenaren”!? Wat is erger volgens jou? Boeren… Of dit?

    /   Reply  / 
 12. hendrik

  hoogmoed komt voor de val.
  en iedereen maar roepen dat onze achterhoed slecht is dat roepen we al jaren maar laat vooral bouma en marcello staan dan komt het wel weer goed .not

    /   Reply  / 
 13. Hahaha

  Hey Jona wat is er met de klasse van PSV gebeurd? In Waalwijk zag ik er nog weinig van terug. Ik vond vooral Sneijder goed spelen zeg nou eerlijk Jona die zie je toch liever dan Toivonen.

    /   Reply  / 
 14. Hammer

  Met zo een verdediging kan je toch niet meer voor de dag komen. Men zegt dat je niet over een of twee wedstrijden kunt oordelen maarrrrrrr dit gaat al meer las 3 jaar zo en het word alleen maar slechter. En als je dit nu nog niet ziet ben aardig aan de blinde kant.
  Met zo een verdediging ziet elke ploeg scorings kansen en zien ze PSV als een club waar eventueel wel wat te halen valt. of als nood oplossing Zanka en Derijck in de basis ipv Bouma en Marcelo. Afijn ik maak me net als de laatste seizoen nog steeds druk over die verdediging

    /   Reply  / 
 15. Juurt

  3-1
  Stil maar weer incesthomos uit Eindhoven.

    /   Reply  / 
  1. Basemaker

   Verklaar je nader, Juurt. Of ben je gewoon behoorlijk gefrustreerd? Misschien verstandiger om jezelf niet zo belachelijk te maken met zo’n onzinnige opmerking. Doet me denken aan een klein kind, die zijn zin niet krijgt en dan maar lukraak wat uitkraamt. Dus, Juurt, ga je mond maar eens spoelen, anders voor het eten naar bed.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>