Toivonen definitief naar Stade Rennes

(foto: Aleksandr Osipov)

Wat eigenlijk al in de zomer had moeten gebeuren, is nu eindelijk gebeurd: Ola Toivonen heeft zijn gewenste transfer te pakken. De 27-jarige Zweed vertrekt naar het nietige Stade Rennes. Toch iets anders dan waar hij misschien op hoopte.

PSV ontvangt zo’n 2,5 miljoen euro voor Toivonen, die al langer teerde op een vertrek uit Eindhoven. Omdat PSV hem in de zomer niet wilde laten gaan, besloot Toivonen zijn aflopende contract niet te verlengen. Daarop werd hij teruggezet naar de beloften, maar na een goed gesprek met hoofdcoach Philip Cocu keerde de lange Zweed toch terug in de A-selectie. Tot ongenoegen van bijvoorbeeld Adam Maher, die zich op Twitter openlijk uitliet over de onprofessionele houding van de ex-captain. Daarop werd Maher weer op het matje geroepen. Toivonen zorgde de afgelopen maanden voor veel opschudding. Daarom is het goed dat er nu een einde komt aan zijn PSV-tijdperk.

Toivonen en media… geen succes!
Voor de VI-kijkers zal het op maandagavond een stuk minder leuk worden. Want Toivonen haalde eigenlijk wekelijks de negatieve kritiek op zich door zijn gedrag. ‘Irritant’, ‘rotventje’, ‘walgelijk’, noem maar op. Toivonen was niet geliefd. Hij had meer vijanden dan vrienden en deed vaak smerige dingen. Vervelende tackles, aanstel gedrag, kaarten aannaaien, etc. etc. Een type à la Zlatan Ibrahimovic.

Vervelend maar ongelooflijk goed. Want dat Toivonen kan voetballen, hoeft niemand over te twisten. Toivonen gold jaren als onbetwiste ‘nummer tien’, maar kon meer dan dat. Spits, Centraal Midden, geen probleem. En om maar even een ‘in ya face’ aan de media te geven: Toivonen maakte in 129 wedstrijden maar liefst 60 goals. Een uitstekend gemiddelde.

Echter komt aan alles een eind. En misschien is het maar goed ook dat Toivonen PSV nu verlaat. Bij het publiek kon hij nog weinig goed doen en ook de selectie kon zich niet vinden in zijn houding. Een goed moment ook voor het bestuur. Met de verkoop kan de huursom van 950.000 euro van Ruiz goed bekostigt worden.

Liverpool
Wellicht dat het bestuur zich toch even achter de oor krabt. Weten jullie nog dat Toivonen in 2011 voor 11 miljoen euro naar Liverpool kon? Misschien destijds toch maar moeten doen, want het laatste anderhalve seizoen zagen we niet de Ola zoals we hem in zijn begin jaren zagen schitteren. Aan alles komt een eind.

Ola, merci et bonne chance! Au revoir!

 

 

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>