Turkse zon loert voor Toivonen

(foto: Aleksandr Osipov)

Het lijkt dan toch echt te gaan gebeuren: Ola Toivonen verlaat mogelijk nog deze week PSV. De Zweed die het liefst al in de zomer Eindhoven achter zich liet, mag zich nu dan eindelijk opmaken voor een nieuw buitenlands avontuur. Het Turkse Besiktas meldde zich maandagavond in de lichtstad voor de blonde ‘Ola’, die zich de afgelopen maanden niet erg populair maakte bij de PSV-fans. Een vertrek is daarom het beste voor de nummer tien. 

Toivonen gold de afgelopen seizoenen als onbetwiste basisspeler in de Eindhovense formatie. Maar Cocu drukte aan het begin van dit seizoen meteen zijn stempel en loste zijn belofte in: een kans voor de jeugd. Wijnaldum ontwikkelde zich uitstekend en streed samen met AZ-aankoop Adam Maher om de ‘nummer tien’-positie. Voor Toivonen werd de situatie steeds minder plezieriger.

En dat liet de Zweed graag weten. Zo weigerde hij zijn contract te verlengen, zorgde hij zo nu en dan voor onrust binnen de selectie en zijn houding op de training verstoorde het groepsproces. Of meneer zich daar druk om maakte? Absoluut niet. Even een half jaartje wachten en geld verdienen en dan maar weg uit Eindhoven. En zeker geen professionele houding. Nee, Toivonen maakte zich niet erg populair in Eindhoven. Zelfs dat interesseerde hem geen drol

Vertrek aanstaande
Ook PSV is Toivonen liever kwijt dan rijk. Zeker omdat de club hem in de zomer niet graag ‘for free’ laat weggaan. Eerder al meldde twee (nog) onbekende clubs zich in Eindhoven, maandag werd bekend dat Besiktas de lange Zweed graag toevoegt aan de selectie. Voor een spotprijsje mag Toivonen weg: slechts twee miljoen euro vraagt PSV.

En zo lijkt er dus nog deze week een definitief einde te komen aan de Nederlandse avonturen van de aanvaller. Een gemis voor de Eredivisie. Want iedere week weer haalde Toivonen het bloed onder de nagels vandaan van iedere voetballiefhebber, analytici en natuurlijk René van der Gijp. “Een irritant ventje” lazen en hoorden we wekelijks. Toivonen drukte zijn stempel. Hij werd meer negatief dan positief besproken, maar gold wel degelijk als belangrijke schakel in de PSV-selectie. Want scoren, dat deed hij soms uniek. Kijk en geniet nog even, want voor je het weet is-ie al gevlogen.

Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>