‘Cavani van PSV’ vertrokken

(foto: @rbentancourt)

Spits Ruben Bentancourt verlaat Nederland voor Italië. De Uruguayaan, die bij zijn komst naar Eindhoven gold als de ‘nieuwe Cavani’, gaat spelen voor Atalanta Bergamo. Die club haalde de 20-jarige aanvaller vlak voor het verstrijken van de transfermarkt binnen. PSV ontvangt zo’n 2,5 ton voor de miskoop.

Sinds zijn komst in 2011 lukte het Bentancourt nooit om door te breken in Eindhoven. Dit seizoen speelde de spits negentien wedstrijden in Jong PSV, waarin hij slechts 1 (!) keer scoorde. Dat zegt al genoeg. Maar om alvast op de zaken vooruit te lopen: PSV gelooft stiekem toch in de kwaliteiten van de Uruguayaan. Mocht de jonge aanvaller in Italië aarden en zich uitstekend ontwikkelen en eventueel een toptransfer maken, dan ontvangt PSV een doorverkooppercentage. Hoeveel is niet bekend.

De verkoop van Bentancourt was eigenlijk de enige transfer op de slotdag van de transfermarkt. Eerder al werd Alex Schalk van NAC gehaald voor Jong PSV. Zanka Jörgensen blijft dus ‘gewoon’ in Eindhoven.

Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>