Chaos compleet: vertrek Pieters en Bouma dreigt.

Als dit zo doorgaat zou dit wel eens de slechtste transferperiode in de historie van PSV kunnen worden. Natuurlijk hebben we drie á vier goede aankopen gedaan, maar in feite allemaal voor het middenveld. Nu wil het geval dat we nog maar vijf spelers hebben voor vier verdedigende posities, en die situtatie dreigt nóg belachelijker te worden. Zowel Erik Pieters als Wilfred Bouma zou namelijk zomaar kunnen vertrekken.

PSV kan binnenkort een bod van Newcastle United verwachten op Pieters, en nu wil het geval dat hij een gelimiteerde transfersom in zijn contract heeft staan. In eerste instantie dachten de experts dat die tegen de 10 miljoen euro was, maar het blijkt ‘slechts’ vijf miljoen te zijn. Toch is dat nog een heel behoorlijk bedrag voor een speler die eigenlijk nooit echt overtuigd heeft. De vraag is echter wie je er voor terug haalt. Tenslotte heb je aan alleen Tamata niet genoeg, en het netwerk van Brands lijkt weinig verdedigers in zicht te hebben.

Nu dient er bij een eventueel vertrek van Pieters zich nog wel een nieuwe basisspeler aan, maar heel anders is dat bij Wilfred Bouma. De routinier is terecht boos dat Rutten hem de afgelopen wedstrijden passeerde om Engelaar maar in zijn basis te kunnen behouden. Eerlijk is eerlijk, tegen AZ was Engelaar nog niet eens zo slecht, maar het is natuurlijk een belachelijke zet als je Bouma op de bank hebt. Helemaal omdat Marcelo echt van een heel bedenkelijk niveau is. Zo dachten ook de gebroeders van de Kerkhof er over: “Orlando Engelaar is een pure middenvelder. Hem achterin opstellen was een blunder van de eerste orde.” Hoe dan ook, Bouma voelt zich te groot voor een concurrentiestrijd met zo’n slechte voetballer, en dus creëert Rutten weer een enorm probleem voor zichzelf. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Chaos compleet: vertrek Pieters en Bouma dreigt.

 1. Onbekend

  Dit doet pijn, heel erg pijn! Rutten ik bied je mijn dienst aan om te komen helpen met de opstelling. Je kan het wel dat hebben we het vorig jaar het eerste half jaar gezien. Je kan wel een keer zo’n opstelling uittesten in de eredivisie bijv. tegen rkc waalwijk maar niet tegen az die al een paar officiële wedstrijden hebben gespeeld!

    /   Reply  / 
 2. Koef

  Engelaar niet eens zo heel slecht? Als centrale verdediger was ie ronduit dramatisch! Zo totaal inzetloos. Nee, dan verdient Bouma altijd een basisplek. Die heeft tenminste nog passie in zijn spel.

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Ben ik helemaal met je eens, maar voor Engelaar was dit nog niet eens zo’n beroerde pot.

     /   Reply  / 
 3. marc

  Echt waar wat een drama. Clubliefde bestaat niet meer, spelers willen niet meer knokken voor hun plaats in de basis, maar eerlijk gezegd kan ik het me wel voorstellen dat het op een gegeven moment ophoudt.
  Rutten vergooit de toekomst van PSV (althans dit seizoen). Als Bouma en Pieters vertrekken, dan heeft PSV een groot probleem.
  Hoogmoed komt voor de val!!! Iedereen rekende zich al rijk bij PSV na de finaciele steun, maar de realiteit is anders.
  Moeten we niet gaan concluderen dat we ons drukker moeten maken om de economische crisis in het land en niet hopen dat spelers meer en meer gaan opleveren en gaan verdienen door het trappen van een balletje(zonder inzet en passie veelal). Het contrast tussen arm en rijk wordt te groot en door mee te gaan in de financiële warboel die voetbal heet(ook ik speel het en ben een groot fan).

  Och ja, al met al blijft het maar een spelletje (MAAR IK KRIJG ER GVD WEL SLECHTE ZIN VAN ALS MIJN CLUB NAAR DE KLOTE GAAT DOOR EEN STELLETJE NIETSNUTTEN!!!)

    /   Reply  / 
 4. 0049

  De spelers zijn werknemers van een werkgever die hun meer dan vorstelijk betaald. Als ‘Marietje’ Toivonen dan ook nog diverse keren gaat eisen dat er nieuwe werknemers bij moeten komen en dat werknemer Bouma ontevreden is over zijn werktijden, dan rest er maar één oplossing voor deze heren. Een zeer goed en duidelijk gesprek dat ze hun grote muil dicht moeten houden en presteren, want anders kunnen ze a la minute op zoek naar een nog betere werkgever waar hun eisen wel ingewilligd worden. Belachelijk voor woorden.

    /   Reply  / 
 5. Appie Happie

  Vandaag in AD Sportwereld een column van Wilfred Genee. Hij dacht dat het belabberde optreden van onze speler een verkapte stemming was. Waar bij Feyenoord nog een hoed met briefjes gebruikt werd, is wat de spelers zondag lieten zien ook erg duidelijk.

  Overigens… er blijkt geen sprake te zijn van een gelimiteerde transfersom voor Pieters.

  Tot slot: hopen nu dat Rutten eerder weg is dan Bouma (Pieters mag van mij best vertrekken voor bedrag tegen de 10 miljoen :-) )

    /   Reply  / 
 6. Mervyn

  RUTTEN! Komt allemaal door jou! Jij bent egt dom! Neem ontslag! Stop gewoon, want de hele verdediging gaat nu zo weg! Lekker bezig man! We zijn trots op je! Not!!!

    /   Reply  / 
  1. peter

   Geheel me eens!!! Rutten neem je rotzooi mee!!

     /   Reply  / 
 7. Andy

  Misschien word er nou tijd om de verwende ezeltjes wat minder te betalen, zoals een ieder een baan in het bedrijfsleven heeft.
  Spelers worden behoorlijk veel betaald en ergens moet er wel een grens zijn.
  Voorheen werden spelers minder betaald en er was sprake van eer en strijd en nu, alleen maar verwende spelers die maar meer en meer willen verdienen en niet willen werken.

  Spanje, Italie en nog andere landen hebben crisis, maar kunnen wel miljoen neertellen voor een speler?

  Reis die verzorgt word door PSV, maar de zaakwaarnemer neemt geen moeite om gehoor te geven aan het verzoek van PSV.
  Misschien moet PSV de rekening voor verzorging naar de klote zaakwaarnemer sturen, dan staat staat ie morgen al voor de deur.

  Zo werkt dat nou eenmaal, ondankbaarheid van mensen en moet zeggen dat deze generatie uit de gouden eieren komen, dus wat weten die nou van hard werken, vechtlust, eer om te winnen en te willen strijden.
  Eerste training begint bij een playstation en dat is het verschil!

  Verloren generatie met allemaal Mietjes!

    /   Reply  / 
 8. psvgangsta

  Rutten is ook de enige persoon op deze aarde die tamata ojo en engelaar erin zet inplaats van zijn basisspelers.iedereen snapt dat je zo niet kampioen word. En dat defensive spel van rutten werkt ook niet. Psv kan van elke clup in de eredivisie handig winnen. Als ze maar de druk op houden en naar voren voetballen. En engelaar die alleen maar terug kan passen op de bank latten.dit is echt gewoon om te janken.

    /   Reply  / 
 9. Ad

  In The Sun staat al vermeld dat de deal met PSV en Newcastle United omtrent Erik Pieters rond is

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>