Harry van Raaij: ‘Reker maakt beginnersfouten’

In het programma 'FC Het Gesprek' van Frits Barend heeft ook Harry van Raaij zijn mening gegeven over de gang van zaken bij PSV. De oud-voorzitter van de landskampioen vindt dat algemeen directeur Jan Reker beginnersfouten heeft gemaakt. Volgens Van Raaij had Reker het nooit toe mogen laten dat Ronald Koeman op stel en sprong naar Valencia vertrok.

'Koeman had ook aan het eind van het seizoen kunnen vertrekken. De hele gang van zaken is niet alleen slecht voor PSV, ook het trainersvak krijgt hierdoor een slechte naam', laat de oud PSV-voorzitter weten. Ook vindt de populairste clubvoorzitter van de afgelopen eeuw dat Reker de profielschets van de nieuwe trainer niet wereldkundig had moeten maken, '… dat schaar ik onder beginnersfouten van een nieuwe directeur'. Verder vindt Van Raaij dat Reker moet oppassen om vanuit zijn voetbal-passie een club te willen besturen, '… Het risico bestaat dat Jan bij zijn beslissingen te veel zijn voetbalhart laat spreken'. Harry van Raaij vindt wel dat Jan Reker een eerlijke kans verdient.

Op de vraag wie de beste trainer voor PSV is antwoordt Van Raaij: 'Het beste voor PSV is Advocaat als interimcoach en vanaf volgende zomer Huub Stevens'. Als het aan de oud-voorzitter had gelegen was Huub Stevens vorig jaar al gekomen i.p.v. Ronald Koeman. De vraag is of we dan ook zo'n spannende slotdag hadden gehad.

Overigens laat Jan Reker zelf in een interview met de Volkskrant weten zich verkeken te hebben op de huidige situatie bij PSV, 'misschien heb ik me een beetje vergist in de situatie, want het bleek
allemaal niet zo eenvoudig in elkaar te zitten als gedacht.'

meer: Eens een boer altijd een boer | Trainers 


zie ook:
Erwin Koeman tussenpaus, Stevens volgend seizoen
Reker brengt PSV in een lastig parket

HOT november 2007
Hiddink toch in beeld bij PSV ?
Koeman te vroeg vertrokken ?
Koeman: 'PSV groter dan Benfica en Ajax'

Abonneer je op PSV.blog.nl met RSS

 

Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Harry van Raaij: ‘Reker maakt beginnersfouten’

 1. Joop.H

  De heer v Raay heeft wel gelijk, wat betreft
  de profielschets, daar moet je niet over naar buiten treden.
  De profielschets die Jan Reker opgaf voldeden maar heel weinig trainers aan, dus kwamen wij al snel bij Huub Stevens uit.
  De heer v Raay , kan Jan misschien nog een paar tips aan de hand doen, hoe een club te besturen,wie zou dat beter kunnen dan meneer
  v Raay?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>