Europees voetbal streven Cocu

Hoofdcoach Philip Cocu heeft vrijdagmorgen de nieuwe doelstelling voor de tweede competitiehelft bekend gemaakt: Europees voetbal halen. Welk ticket maakt niet uit. Als er volgend seizoen maar in Europa wordt gevoetbald. Over de titel hoor je niemand meer in Eindhoven.

Cocu maakte de nieuwe doelstelling bekend op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd PSV-AZ die zaterdagavond plaatsvindt. ’Europees voetbal hoort bij PSV, welk ticket is van ondergeschikt belang’, aldus Cocu tijdens de persconferentie. Met die laatste zin dekt Cocu zich in voor het geval PSV zelfs play-offs moet spelen.

Maar Cocu is hoopvol voor het restant van de competitie: ’De teleurstelling was groot. ‘We hadden een paar dagen nodig om de nieuwe doelstellingen scherp te stellen en naar het volgende duel toe te leven. Iedereen is nu weer gefocust en scherp en ik verwacht een stabieler elftal tijdens de verdere tweede seizoenshelft.’

Opvallend is dat Cocu op de persconferentie zei dat het hem niet uitmaakt welk ticket gepakt wordt. Daarmee ziet Cocu de realiteit in van dit seizoen. Het elftal heeft dit seizoen vaak laten zien zwak te zijn in bepaalde topwedstrijden. Eindigen bij de top vier is volgens Cocu zelfs niet waarschijnlijk. Eén ding is zeker: Cocu en zijn jongens hebben nog een lang seizoen te gaan.

Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>