Van Gaal of Advocaat (en Van Bommel)?

Als we de VI mogen geloven, en dat mogen we meestal wel, dan zijn er nog twee coaches in de (cool) running(s) om de nieuwe coach van PSV te mogen worden. Hun namen: Dick Advocaat en Louis van Gaal. Opvallend genoeg wíllen ze allebei naar PSV komen. Daar wordt gewoon even aan voorbij gegaan door de VI, maar Advocaat ging naar Rusland omdat hij daar veel meer kon verdienen dan in België, en nu wil hij voor een paar ton naar PSV. Iets anders ligt dat bij Van Gaal, die duidelijk de wens uitsprak om óf een Europese topclub óf een topland te coachen. Ook dan is het bijzonder dat hij naar Eindhoven wil komen.

Een mooi gegeven dat ze net als wij de potentie zien van deze selectie. De vraag is echter welke coach wij het liefste zouden zien. Tenslotte hebben ze allebei zo zijn voor- en nadelen. Van Gaal is een toptrainer die goed met Brands kan, evenals met jonge selecties. Nadelen zijn echter zijn mediaverschijning én het feit dat we dan Van Bommel kunnen vergeten, een speler die toch wel heel fijn zou zijn in deze selectie. Voordeel van Advocaat is dat hij al bij PSV gewerkt heeft, het over het algemeen allemaal wel goed neerzet en naast veel ervaring een goede uitstraling heeft. Groot nadeel is wel dat hij Jong PSV zal negeren en dat hij niet bekend staat om zijn aanvallende speelstijl.

Er zit overigens wel een heel mooie paradox in het verhaal: mócht Van Gaal komen (en dus Van Bommel niet), dan zullen we gewoon blijven spelen met Strootman, Wijnaldum en Toivonen, of in ieder geval twee aanvallende middenvelders. Als Advocaat komt (en Van Bommel dus ook), dan zullen we met Van Bommel, Strootman en Wijnaldum gaan spelen op het middenveld, oftewel wat meer verdedigend. Precies de stijl die de beide coaches voor ogen hebben. Dus wat dat betreft komt het sowieso wel goed. Maar het blijft jammer dat beide coaches zulke nadelen hebben. Mijn lichte voorkeur gaat uit naar Advocaat + Van Bommel, die van u?

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Van Gaal of Advocaat (en Van Bommel)?

 1. zotlom

  Advocaat! van Gaal z’n trainers kwaliteiten passen wel bij psv, maar zijn uitstraling absoluut niet!

    /   Reply  / 
 2. Hammer

  O ja, van Bommel 35 jaar, wel een beetje oud vind ik persoonlijk.
  Ik geloof dat die meer op de bank zal zitten als op het veld.
  was leuk tussen 1999 en 2004 Had 1 tot 2 jaar geleden terug moeten komen.

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Hij leidt momenteel nog wel een team dat met 4-0 over Arsenal heen walst hè, niet onderschatten hoor. Bovendien is hij vrijwel nooit geblesseerd en het klinkt als een geweldig duo met Strootman, nietwaar?

     /   Reply  / 
   1. Rob

    Dat hij het team leidt is iets dat wij er in Nederland van maken. Van Bommel functioneert in een elftal met veel betere spelers dan PSV heeft. Hij hoeft veel minder te corrigeren. Bij het Nederlands elftal heeft hij al wat meer problemen. Dat hij nu bij Milan nog goed mee kan, is geen enkele garantie voor PSV.

      /   Reply  / 
 3. Hammer

  Klopt wel, maar kijk bv naar Stam dat was toch ook triest om naar te kijken, die kwam op zijn 34ste terug naar Nederland van AC Milaan. eerste jaar 24 wedstrijden 2e jaar 6. Houdoe en bedankt. Kijk Cocu die kwam op zijn 33ste terug en die heeft er nog 3 jaar weten uit te persen. En dat laatste jaar was ook nog eens een bonus jaar. Ik vind Marc (helaas) een beetje arrogant om de schijn op te wekken dat hij het wel even gaat maken, en dan lekker even op naam van PSV een opleiding doen en vervolgens er uit naaien voor de poen. Moet hij maar bij AC Milan proberen.

    /   Reply  / 
 4. Rob

  De bezwaren van Van Bommel tegen Van Gaal vind ik een dubieus. In ieder geval dat wat hij tegen Van Raay zei. PSV is geen tweede keus, want toen Van Gaal door Ajax werd benaderd was er geen vacature bij PSV. Het argument dat hij een Ajacied is, is ook niet erg sterk. Bij PSV hebben ze er ook nooit moeite mee gehad om spelers aan te trekken met Ajax verleden. Sterker, daar kun je een heel elftal mee samenstellen.
  Het gaat Van Bommel dus om iets anders, namelijk zijn botsing met Van Gaal bij Bayern, persoonlijke rancune dus.
  Ik ga niet zeggen dat ze bij PSV voor Van Gaal moeten kiezen, maar ik zou die keuze in ieder geval niet laten bepalen door Van Bommel. Tenzij zij hun eigen Cruijff willen natuurlijk.

    /   Reply  / 
  1. Hammer

   jup je hebt helemaal gelijk

     /   Reply  / 
 5. Willem Theunissen

  Ik zeg Advocaat, Mark van Bommel gaat van grote waarde zijn voor dit PSV. Toivonen verkopen nu hij nog wat waard is. En je zet van Bommel als mentor erbij voor dit jonge talent volle team.

  Argumenten van dat van Bommel beter zou functioneren bij AC Milan wat een onzin, tegen en NEC of NAC hoort PSV niet zoveel gaten dicht te lopen volgens is het de bedoeling dat de tegenstander achter PSV aanloopt of niet?

  En dat van Bommel van Gaal niet wil, wees daar blij mee als PSV supporter. Van Bommel en van Gaal hebben een aanvaring gehad bij Bayern duidelijk. Maar volgens mij is van Gaal alles wat PSV NIET wil uitstralen. Argogant zijn doen ze maar bij 020 niet in het warme Eindhoven!!!

    /   Reply  / 
 6. Hammer

  Arrogant, wie is er nou arrogant. kijk naar die van Bommel met elke keer weer zijn loze beloften. nu gaat hij al weer bijteken bij AC. En een warm Eindhoven bestaat al lang niet meer, en dat gezeik elke keer dat die trainer was van die club en die van die club en daarom willen wij hem niet. ONZIN, je zegt toch ook niet omdat de snelweg in Duitsland is uitgevonden dat je daarom alleen maar op provincie weggetjes gaat rijden. Ik zou zeggen luister eens een keer naar Aad de Mos dat is een echte kenner. En leg mij trouwens eens uit waar kan ik het warme Eindhoven vinden?

    /   Reply  / 
 7. hendrik

  laat van gaal maar komen.tenminste iemand met ballen en lef.
  want dat ontbreekt er bij psv aan.geen gelul over het ajax verleden,want psv heeft vele malen ajaxieden gekocht.einde tijdperk rutten en brandts.het wordt tijd voor een ommezwaai.waar zijn de mannen met inzet en durf?

    /   Reply  / 
 8. afca 410 32 on the way

  diep respect voor van bommel dat ie naar zijn oude liefde terug keert.
  zal de strijd tussen de 2 beste clubs van nederland weer spannend worden.
  ook al ben ik ajacied ik gun psv dit wel en het is goed voor het nederlandse voetbal.
  ben nog steeds ziek ervan dat die kakkerlakken 2de zijn geworden.
  hopend op een sportieve strijd volgend seizoen tussen de mooiste clubs van nederland.
  gefeliciteerd alle psv fans met de terugkeer van van bommel!!!!

    /   Reply  / 
  1. Frank

   Ga je nu ineens de slijmbal uithangen ?

     /   Reply  / 
  2. PAUL

   afca,ben je weer klein gaan schrijven,zijn de drugs uitgewerkt?

     /   Reply  / 
 9. pietje puk

  je moet niet teveel aandacht aan die gast ( afca ) schenken. tis geen echte ajacied anders brengt ie onze club en supporters die wel normaal kunnen doen niet zo in diskrediet!!
  maar meestal kicken ze op een reaktie dus als je dit soort gasten negeert zijn ze ook weer eerder vertrokken.

    /   Reply  / 
 10. Michael

  Aidshoven is een mooie stad

    /   Reply  / 
 11. jolande

  wat ben jij een trieste idioot zeg …wordt eens volwassen man …wat een kleuters hier….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>