Weg vrij voor komst Van Gaal naar PSV.

Er zijn een paar bijzondere wendingen geweest in de zaak rondom onze nieuwe trainer. Ten eerste heeft Marcel Brands gisteren laten vallen dat hij eind juni de nieuwe coach wil presenteren. In eerste instantie dacht ik: dan kan dat dus niet Van Marwijk zijn, die zit dan nog op het EK. Maar… het ironische wil dat de enige voor de hand liggende manier waarop een scheiding tussen Van Marwijk en de KNVB een feit zou kunnen worden, een dramatisch EK is. Dus stél dat we er na de groepsfase uitliggen (wat we weten op 17 juni), dan zou dat een opening bieden voor zijn komst naar PSV. Conclusie: een negatieve uitkomst van het EK zou wel eens de beste uitkomst voor PSV kunnen zijn.

Echter, er is nog een naam vrijgekomen: Louis van Gaal zal definitief niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax worden. Het hele gezeik begint weer van voren af aan daar, alleen zal van Gaal er dit keer geen rol in spelen. Dus staat de weg naar PSV open voor Louis ‘de beste’ van Gaal. Helemaal omdat Brands aangaf niet alleen mooi voetbal te willen zien, maar ook prijzen te willen pakken. Dat Louis dat kan heeft hij zowel bij Ajax, AZ als Bayern München wel bewezen. Daarnaast kan hij ook goed met een jeugdige selectie overweg. De vraag is echter of hij bij ‘de PSV-cultuur’ past. Volgens mij past iedereen die PSV eindelijk weer eens aan prijzen helpt bij de PSV-cultuur, en dus vind ik dit, ook vanwege de goede klik met Brands, een goede optie. Zeker nu Cocu het hoofdtrainerschap nog niet aandurft, zet ik mijn geld op één van deze twee. Wat u?

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Weg vrij voor komst Van Gaal naar PSV.

 1. Hammer

  Goede coach, alleen heeft het imago van een dorps gek. Maar daar in tegen is het moeilijk om een top coach te vinden want de meeste zitten kiezen voor het geld en gaan in het buitenland werken. Ik zou voor een jonge trainer gaan met een visie. Maar gezien de bezuinigingen die er zijn kan je beter voor een coach kiezen die wat kan met dit team en die stabiel is. Ernie Brands een vergeten top coach. Adrie Koster ook goeie coach

    /   Reply  / 
 2. Paul Postuma

  Zou zomaar kunnen, wat ik wel jammer vind is dat van Bommel dan zeker niet gaat komen en we dachten met een harde coach eerder ook een goede trainer in huis te hebben gehaald (Stevens) en we weten allemaal hoe dat is afgelopen…..

    /   Reply  / 
 3. evobak

  tsja, van Gaal is een ajacied, maar na de ellende bij ajax is hij wel extra gemotiveerd om prijzen te pakken met misschien wel PSV, toch zou ik liever Bert van Marwijk zien als de nieuwe trainer. Als het maar niet dick Advocaat wordt.

    /   Reply  / 
 4. Hahaha

  Dan moet PSV snel zijn want Capello is opgestapt bij Engeland.

    /   Reply  / 
 5. noortuk

  ik ben niet zo pro van marwijk…ik geloof niet dat hij een goede opvolger zou zijn voor rutten…maar misschien heb ik t mis…al moet ie eerst een slecht ek draaien idd…mijn 1e keus is guus al zal die wel naar engeland gaan…louis lijkt me zo´n type die meteen van alles wil gaan veranderen tot aan de f1 toe…maar goed… zien is geloven…

    /   Reply  / 
 6. jopie14

  Als je iemand wilt die bij de PSV cultuur past dan moet je de paus nemen.

    /   Reply  / 
  1. Hammer

   Ok de Paus, maar zolang die zich dan maar niet met de jeugd afdeling bemoeit

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>