Waarom PSV kampioen gaat worden…

Zo, maar meteen een provocerende titel erboven waar ik natuurlijk heel veel kritiek op ga krijgen als we het onverhoopt toch niet worden, en terecht. Na één seizoenshelft met ons nieuwe elftal is het tijd voor een tussentijdse evaluatie. Na een beroerde start van de competitie en een heel behoorlijke periode daarop volgend (met een paar fantastische wedstrijden), staan we één punt achter op AZ en vier voor op concurrenten Twente en Ajax. Waarom ben ik er dan zo van overtuigd dat we kampioen worden? Vijf redenen:

1. PSV heeft het beste elftal (bij elkaar gekocht, inderdaad), en laat als enige de laatste weken zien dat het daadwerkelijk over een tegenstander heen kan walsen, waar de concurrentie niet alleen punten laat liggen maar ook redelijk beroerd speelt.

2. PSV heeft al uitgespeeld bij FC Twente, Feyenoord, Vitesse, Heerenveen, AZ, ADO en NEC, terwijl Ajax en Twente veel minder van deze moeilijke uitwedstrijden hebben gehad.

3. Omdat Fred geleerd heeft van de afgelopen twee seizoenen, en weet dat hij niet meer aan de bak komt als hij het kampioenschap dit seizoen weer in de laatste twee wedstrijden weggeeft.

4. Omdat we nu wel leiders in het elftal hebben (zoals Strootman, Derijck, Mertens en Wijnaldum) die een team op sleeptouw kunnen nemen.

5. Omdat het publiek er, na het aankopen van stuk voor stuk attractieve spelers die zich in korte tijd mateloos populair hebben gemaakt, ook weer achter is gaan staan.

Genoeg redenen dus waarom het dit seizoen wél gaat lukken. En inderdaad, het móét ook wel gebeuren, maar er zal toch geen enkele PSV-fan twijfelen aan een goede afloop van dit seizoen. Ik in ieder geval niet. Donderdag is er nog een mooie testcase, waarin we nog even een gevoelige tik aan concurrent FC Twente kunnen uitdelen.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Waarom PSV kampioen gaat worden…

 1. ander oog

  Ik zie PSV ook kampioen worden. Máár de belangrijkste reden heb je nog.niet genoemd.

    /   Reply  / 
 2. Monique

  Die wisselvalligheid maakt mij een stuk sceptischer dan jou het verschil tussen de ene en andere wedstrijd is soms schrikbarend !

    /   Reply  / 
 3. Hahaha

  Jona je vergeet ook reden 6 dat Ajax al het hele seizoen met een B elftal speelt door blessures.

    /   Reply  / 
  1. Hahaha

   PS: Ik gun het PSV wel hoor maar ik wou het toch eventjes mededelen want het word lastig als de topscoorder van 2011 op dat moment wegvalt dat is het zelfde als bij jullie Mertens wegvalt.

     /   Reply  / 
 4. Ron

  Eigenlijk is het net als vorig seizoen. De mínst wisselvallige ploeg gaat kampioen worden. Doordat Ajax veel spelers mist (té veel) en Twente erg wisselvallig is kan PSV kampioen worden.
  Of geldt deze theorie dan juist niet?

    /   Reply  / 
  1. bukiety ślubne

   hey maatje duidelijk is wat je zegt waar is, ik denk dat het

     /   Reply  / 
 5. Meersche Helden

  Misschien Kampioen van de KNVB-Beker ja…

    /   Reply  / 
 6. Ron

  Normaal krijg ik wel tegengas!! Vorig seizoen was Ajax kampioen omdat de rest de punten liet liggen: conclusie volgens vele psvers. Ajax werd kampioen dánkzij PSV en Twente!
  PSV zal dus nu kampioen worden dankzij Twente en Ajax?

    /   Reply  / 
 7. Ron

  Dusssss

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>