Interessante statistieken over de eerste seizoenshelft.

PSV netwerk houdt een heleboel getalletjes bij over ons cluppie. Zo (ongeveer) halverwege het jaar komt daar even een samenvatting van. Daaruit blijkt vooral wat wij al weten: dat PSV pas de tweede helft echt gaat voetballen. Zie hier:

Verdediger Erik Pieters maakte gedurende de eerste helft van het seizoen 2010/2011 de meeste speelminuten. De nummer 14 stond 28 keer in de basis en viel in de 2 andere officiële wedstrijden in. In totaal speelde hij daarmee 2.477 minuten, 11 meer dan keeper Andreas Isaksson. Ook Hutchinson, Dzsudzsák, Marcelo en Toivonen speelden veel. Negen selectiespelers maakten onder Rutten meer dan 2.000 minuten speeltijd vol.

Dzsudzsák en Toivonen voeren samen de clubtopscorerslijst aan. Beiden scoorden 15 maal, Reis maakte er 10. Opvallend is dat PSV als geheel in het eerste halfuur telkens nog op gang moet komen. Slechts 15 doelpunten vielen in die periode, minder dan in elk willekeurig kwartier na rust. Tegendoelpunten vallen meestal in het laatste kwartier voor rust.

PSV zag drie keer een (directe) rode kaart en Bouma werd met 5 gele kaarten het meest gestraft door een scheidsrechter. Pieters en Engelaar kregen er elk 4. De KNVB schoof overigens drie keer Vink, Bossen en Nijhuis naar voren als arbiter voor de Eindhovenaren.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>