Wat PSV beter doet dan Ajax…

Vol verbazing zit ik te kijken naar het lijstje aankopen van Ajax Ajax. Zeker als ik het vergelijk met ons eigen lijstje. Bij beide clubs zijn er (voorlopig) geen grote spelers vertrokken, dus kunnen we zeggen dat beide clubs zich versterkt hebben. In het geval van Ajax noem ik de manier van versterken opportunistisch, die van ons realistisch.

Eerlijk is eerlijk, met de aankopen van Ajax, er vanuit gaande dat Suarez blijft, zullen ze er zo weer 100 in schieten. Naast el Hamdaoui zullen namelijk ook De Ridder en Mido teruggehaald worden. Die zullen het vertrek van Pantelic en Rommedahl opvangen. Niets aan de hand dus. Althans.. voorin! Wat ze in Amsterdam volgens mij weer volledig vergeten is dat ze ook nog een middenveld en een verdediging te verzorgen hebben. Die blijft al jaren achter bij de aanval en ook dit jaar lijkt het niet anders te worden.

Bij PSV daarentegen, zullen er dit jaar misschien geen 100 doelpunten gemaakt worden. Dat is niet de stijl van PSV. Toch hebben wij volgens mij een stuk verstandiger ingekocht. We hebben achterin een sterke basisspeler gekocht (Marcelo), op het middenveld een goede, snelle speler voor naast de tragere doch slimme Engelaar (namelijk Hutchinson) en we hebben voorin met Lens, Berg en Reis garanties voor goals gekocht.

Dus: we zijn in de hele as versterkt, en hebben vooral op onze zwakkere plekken voor versterkingen gezorgd. Ajax daarentegen heeft alleen dat wat ze al konden, doelpunten maken, verbeterd. Althans, dat moet nog blijken. En zo voorspel ik dat Ajax weer veel goals zal maken, maar dat hun matige achterhoede ze weer zal opbreken. Dat wil niet zeggen dat onze verdediging weergaloos is, maar we zijn in ieder geval in de breedte een stuk verder dan de Amsterdammers. Ter vergelijking, onze reserves in het centrum zijn straks Salcido en Vukovic, die van Ajax zijn Ooijer en Oleguer. Need I say more?

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Wat PSV beter doet dan Ajax…

 1. Ahmed

  Yeah right het valt allemaal nog te bezien, psv stond vorig seizoen op het eind achter Ajax op de ranglijst dus ik zou maar niet zo hard van de toren blazen en Salcido kan ook nog ieder moment vertrekken om over Afellay nog maar te zwijgen.
  Blijf je zelf maar lekker op de borst slaan in Eindhoven dan worden wij gewoon kampioen en pakken we onze derde ster!

  Een Ajacied

    /   Reply  / 
  1. Hans

   :-) voorlopig zijn het Jol en De Zeeuw die het hardst roepen over kwaliteit en titel…

     /   Reply  / 
   1. huibdegroot

    Ajax heeft idd weer extra doelpunten ingekocht!!!
    maar wat ik mis in dit stukje is dat de hele verdediging + middenveld hetzelfde is gebleven en toen lagen er in de competitie maar 19 goals in de Amsterdamse goal!!!! En bij p$v 2x zo veel!! En dan het aanoop beleid van p$v als p$v geen cl speelt volgend seizoen hebben ze enorme financiele problemen nog groter dsn als in amsterdam!!!

      /   Reply  / 
    1. Jona

     Nou, het was 20 om 29, maar dat zeg ik dus: PSV doet iets aan zijn zwakke plekken. En Ajax heeft nu in 4 wedstrijden al 7 doelpunten tegen. Vorig seizoen hadden ze weinig blessures achterin, maar als dat wel gebeurd, zijn ze daar niet op voorbereid.

       /   Reply  / 
     1. Ron

      Juist daarom is Ooijer gehaald

        /  
     2. Johan

      sorry dat ik het zeg, maar dit hele artikel slaat nergens op!
      Sowiso is Vukovic nummer 5, dat betekent dat het een basisspeler is (kom nou niet met het argument dat affelay 20 is en niet in de basis staat want dat is geen verdediger;) ) daarnaast heeft ajax idd een probleem op het middenveld, een LUXE-Probleem! Enoh, De jong, Emanuelson, Eriksen, Lodeiro, De zeeuw, Aisatti en Sarpong! en de verdediging is stukken beter dan die van PSV, want ze hebben MAARTEN STEKELENBURG!
      Een AZ-Fan

        /  
 2. Hans

  Het is nog vroeg in Augustus. Er kan nog veel gebeuren en ik zie Afellay nog vertrekken deze maand en Salcido hopelijk ook. Het is jammer dat PSV niet de mogelijkheid heeft om de vervangers alvast te contracteren (voor je het weet zijn ze niet meer beschikbaar).

  Tot 1 september houd ik nog een slag om de arm. Eerlijk gezegd hoop ik dat Afelay snel vertrekt, zodat PSV de tijd heeft om die centen verstandig te besteden (Mertens van Utrecht bijvoorbeeld). Idem voor Salcido maar die mag ook op de laatste dag nog vertrekken (als ie maar vertrekt ;-) )

    /   Reply  / 
 3. Jeroen

  Volgens mij kreeg ajax vorig seizoen ook zeer weinig tegen en er is niets veranderd achterin. toch wordt PSV kampioen en berg topscorer!

    /   Reply  / 
  1. Jona Auteur

   Vorig seizoen wel inderdaad, maar in de jaren daarvoor kregen ze voor Ajax-begrippen áltijd teveel tegen.

     /   Reply  / 
 4. Ron

  Je zegt eerst dat er bijna niets verkocht is en later meld je dat het vertrek van Pantelic en Rommedahl opgevangen is. Dus dat is geen versterken maar noodzaak! Terwijl PSV zn spitsen wel gehouden heeft (Koef mag ondanks het bankzitten niet vertrekken)
  Situatie van beide clubs is dus niet te vergelijken. Suarez is op de lange termijn niet te behouden dus aankoop El Ham is ook logisch te noemen. Ook flankspeler Sulejmani is weg, dus wat nou, geen grote spelers vertrokken??? 3 aanvallers vind ik veel, en dan is het dus nog afwachten wat Suarez doet

    /   Reply  / 
 5. jay

  tja……. maar kijken he, salcido moest van jullie ook weg omdat t niks was, en met een wk is iedereen dat vergeten?
  ben benieuwd, maar eh, ajax had toch de minste goals tegen?

    /   Reply  / 
 6. bjorn

  De breedte van onze selectie is perfect maar Hebben we niet nog een 2e rechtsback nodig? Manolev is waardig basisspeler maar wie zou hem kunnen opvangen als hij geblesseerd of geschorst is?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>