Tuchtcommissie blundert dit keer in ons voordeel.

Kijk, zo ervaren is Wilfred Bouma dan wel weer. Zijn actie waarmee hij de 1-3 voor Heerenveen (terwijl ik het opschrijf zie ik weer hoe belachelijk die stand zou zijn geweest) voorkwam kost hem één wedstrijd schorsing. Rosales, die met een iets fysiekere tackle een punt redde voor Twente, krijgt drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk wegens ernstig gemeen spel/trappen.

Ach ja, dan valt het met twee maten meten van de KNVB nu eens in ons voordeel uit. En nee, die hebben we niet altijd mee. Neem dit: Toivonen geeft een elleboog (4 duels) en belaagt de scheids met een graspol (4 duels). Douglas geeft een elleboog en probeert de scheids een kopstoot te geven (totaal 6 duels). Let wel, deze rekensom is niet tegen Douglas gericht, maar uitsluitend om de randomness van de KNVB aan te geven. Dus dan kan je de scheids wel eens mee hebben, de tuchtcommissie zit ons het hele seizoen al behoorlijk dwars.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Tuchtcommissie blundert dit keer in ons voordeel.

 1. piet

  toivonen zou nu ook weer geschorst moeten worden wegens trappen naar een tegenstander waar de bal niet in de buurt is .

    /   Reply  / 
  1. PSV-FOR-LIFE

   Waarom zou Ola geschorst moeten worden??
   Omdat iedereen het afkeurd??
   Omdat die v de Gijp en die Snor hem vanavond weer af gaan maken.?
   Maar als Messi dit had gedaan dan was het slim, of intiligent geweest!!

     /   Reply  / 
 2. kees

  Toivonen in verschillende wedstrijden. Douglas in 1 wedstrijd.
  Daar zit toch wel verschil in.
  Toivonen is een slimme speler (zegt men) en doet het elke wedstrijd weer… hoe slim ben je dan?

    /   Reply  / 
  1. vinkieBOY

   was rood maar de knvb kijk er nog naar Hoop ik!

     /   Reply  / 
 3. Koef

  Er werd eerst een overtreding op Bouma gepleegd, daarop reageerde Bouma door de tegenstander neer te leggen. 1 wedstrijd schorsing is dus al meer dan genoeg.

  En men moet eens ophouden te zeiken over Toivonen; er staan een lijnrechter en een scheidsrechter op het veld, die moeten daar op letten

    /   Reply  / 
  1. twenteforever

   die scheidsrechter en zijn vriendje speelden allebei BLINDE VINK !
   toivonen is nogmaals de opvolger van suares ! alleen is de ajaxied een veel betere speler . toivonen is echt een sneaky boy .

     /   Reply  / 
 4. Roland

  Jullie hebben Toivonen, wij hebben Janko…
  Ook een smerige speler pus sang.
  En ik blijf erbij, of je straft spelers na de wedstrijden op zien van beelden, of de speler word niet meer vervolgd als hij in de wedstrijd al gestraft is door de scheids!
  Maar dan alle clubs over 1 kam scheren en niet zo als de KNVBaffie nu doet bij verschillende spelers/clubs…
  Duidelijkheid maakt het voor spelers en clubs ook makkelijker..
  Of zoals ze bij PSV zeggen; Eendracht maakt macht!

    /   Reply  / 
 5. michel kerkrade

  ik als roda supporter hoopt dat twente kampioen wordt en dat wij europees voetbal halen

    /   Reply  / 
 6. piet

  Je bedoelt douglas kreeg voor niks rood , liep boos na de scheids , maar raakte m niet. Douglas kreeg 6 wedstrijden voor boos rondlopen, de beste man deed eigenlijk he-le-maaaal niks. Ja gaf die zuigerd van een wermblom een klein duwtje.

    /   Reply  / 
  1. ronald

   De regels zeggen overigens dat een opzettelijk slaande of schoppende beweging(en daar hoort een poging tot kopstoot ook bij) altijd met direct rood bestraft dient te worden ook als de tegenstander niet geraakt wordt. Daarbij hoor je ten alle tijden van de scheidsrechter af te blijven hoe slecht ze hier ook fluiten. En ja als de scheids of vlagger de overtreding van Toivonen gezien had had hij ook direct rood moeten krijgen, maar van de scheids blijf je af. Zulke aggressie dient zeer zwaar bestraft te worden. Welk voorbeeld geef je af als we dat gaan tolereren? Een vrijbrief om de scheids fysiek aan te vallen? Lijkt me toch dat ook jij dat niet wilt zien op de velden!

     /   Reply  / 
   1. piet

    Het was ook geen poging tot een kopstoot en als je die regels zo letterlijk wil nemen dan kun je voor elke zwaaiende arm rood geven.Dit seizoen heb ik lens trouwens wel de scheids een duw zien geven, maar hij kreeg natuurlijk ook niks.

      /   Reply  / 
    1. ronald

     De regel zegt opzettelijk en ik denk niet dat elke zwaaiende arm per definitie opzettelijk is. Maar goed als jij het gedrag van Douglas normaal vindt houdt voor mij hier de discussie wel op.

       /   Reply  / 
     1. piet

      Hij gedroeg zich heel boos, maar hij deed feitelijk niks en dan is 6 wedstrijden onverklaarbaar.

        /  
    2. PaulPSV

     Als ik zo boos zou worden als Douglas tegen die scheidsrechter, had hij me zonder pardon buiten gegooid.

       /   Reply  / 
     1. piet

      Het was de zoveelste dat hij en zijn ploeg veel onrecht werd aangedaan. Op een bepaald moment moet je er wel op reageren, anders houd het nooit op.

        /  
 7. Paul Postuma

  Heb je geen nieuwere foto Jona?

    /   Reply  / 
 8. mvh

  Bouma werd eerst zelf vastgehouden en omdat de straf makkelijk ook geel of geel voor de tegenpartij had kunnen zijn is die ene wedstrijd te begrijpen. Een vergelijking met andere situaties is niet echt heel snugger.

    /   Reply  / 
 9. Rutten rot op

  Een KEER in jullie voordeel? Moeten we medelijden hebben. Net zo’n jankverhaal als dit:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1001/AD-Sportwereld/article/detail/578094/2011/04/12/Fred-Rutten-Is-Gertjan-Verbeek-de-nieuwe-aanklager.dhtml
  Rutten heeft altijd, ja altijd, zijn bek vol van andere clubs. Laat hij juist toivonen maar eens aanpakken ipv hem de hand boven het hoofd te houden! Weer vindt hij hem slim, en nee, niet heel Nederland zal om dit soort acties juichen, ook niet bij het Nederlands elftal. Ik hoop dat deze club lekker derde wordt! Rutten rot op klinkt niet voor niets van de eigen suporters. Voetbalverziekers.

    /   Reply  / 
  1. Sympho

   Rutten is een i d i o o t! Wat een bord voor de kop. Laat hij zich maar druk makewn om het gedrag van zijn eigen spelers. Maar dat wordt allemaal met de mantel der liefde bedekt. Te gek voor woorden. Rutten EN PSV moeten zich schamen.

     /   Reply  / 
 10. Ruttenrotop

  Wat wil je eigenlijk met je laatste stukje beweren? Toivonen misdraagt zich in twee wedstrijden waar hij voor bestraft wordt. Douglas in één. Maw: toivonen komt goed weg, die tweede 4 wedstrijden geldt voor oefenpotjes. De blogger hier is de weg al net zo kwijt als de ploeg

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>