Toivonen vier duels, Marcelo spaart Vertonghen.

Nou, daar zijn we mooi klaar mee. Oké, ellebogen zijn niet goed te keuren, maar om nou bijna dezelfde straf te geven als Douglas met zijn drie rode kaarten.. Als PSV akkoord gaat moet Toivonen vier duels vanaf de kant toekijken. En laat dat nou net eindigen in het uitduel in Twente. Verder mist hij Excelsior en Nec uit, en FC Utrecht thuis. Nou ja, het is niet anders. Als één club zoiets kan opvangen zijn wij het toch, met Bakkal gewoon nog op de bank. Hopelijk kan hij er meteen staan en wordt hij snel net zo belangrijk als hij als basisspeler in vorige seizoenen was.

Overigens is Vertonghen vrijgesproken. En dat is natuurlijk wel weer typisch, maar ook daar moet PSV in de spiegel kijken: Marcelo heeft een ontlastende verklaring ingediend. Dan houdt het snel op natuurlijk.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Toivonen vier duels, Marcelo spaart Vertonghen.

 1. hallo

  4 of 6 duels is een groot verschil
  en aangezien dat toivonen de laatste tijd wel meer heeft geflikt
  is die 4 wedstrijden ook een lichte straf

    /   Reply  / 
 2. Dirk

  Ja hoor!!! Ik heb het al eerder gezegd… Vertongen is een matenaaier… Vertongen kan iets leren van Marcelo.. De nijdigheid van Vertongen droop eraf bij het slaan. Zie dat gezicht!! En 4 duels schorsen is overdreven als je de daden ziet van Douglas. Dan had Douglas er 8 of 9 moeten hebben. En laat net de wedstrijd van Twente erbij zitten.wie kan sept. 2009 nog herineren?? Addo die Toivonen Nockout slaat. Hier de reactie: Kevin Blom, de dienstdoende scheidsrechter, kon vanuit zijn positie het misdrijf niet beoordelen. De aanklager betaald voetbal onderzocht de zaak niet. “Blom schatte de situatie goed in”, vindt de Belgische Nederlander in het Algemeen Dagblad. “In dit land wordt meer over ellebogen gesproken dan over mooie aanvallen.” Dus waar is de KNVB nu mee bezig. Vergelijk de beelden met elkaar van toen en nu en dan is deze elleboog totaal geen 4 wedstrijden. Nog niet eens 1. Schoften bij de KNVB….

    /   Reply  / 
  1. AFCA-Oss

   Maatenaaier?? Ik wist niet dat toivonen en Verthongen vrienden waren…

     /   Reply  / 
 3. Forza

  Nee, hoe naief kun je zijn. Ajax legt wel een belastende verklaring neer ten aanzien van Toivonen en PSV doet de zaak Vertonghen af aan als duel tijdens een wedstrijd.
  Gevolg, goede speler van PSV moet 4 wedstrijen brommen EN terecht overigens EN dhr. schijnheil/ bokser Vertonghen loopt weer vrolijk verder. Ennuh, oh ja, die grens moet een ajacied zijn door wel te constateren tijdens de wedstrijd maar niets te doen.

    /   Reply  / 
 4. Forza

  FF voor de duidelijkheid, Bakkal zat op de tribune. Verstoorde relatie met Fredje. Ben benieuwd!

    /   Reply  / 
 5. Leon

  Het is altijd hetzelfde liedje daar in Zeist.
  Altijd tegen PSV en altijd voor AJAX.
  Vertonghen moet niet lopen zeiken hij deelt ook een beuk uit aan Toivonen.

    /   Reply  / 
  1. ajax fan

   aaa wat zijn julie zielig zeg julie naaien onder rand iederen westrijd 1 iemand van de tegen stander un rooden kaart aan en nu krijgen julie un keer un terechte schorsing en dan is het janken echt te sneu voor worden is dit zeg

     /   Reply  / 
   1. Paul Postuma

    Over sneu gesproken, probeer je eigen post eens terug te lezen en zeg dan zelf of je meer dan twee woorden met meer dan vier letters goed hebt gespeld?

      /   Reply  / 
 6. nelis

  niet meer dan terecht dat hij een schorsing krijgt, is al een paar keer goed weggekomen met zijn provocerende gedrag. en matennaaien??? kijk naar zijn prachtige achterwaarste rol na een duwtje met 3 vingers. EK turnen een dikke 9 zo goed uitgerold. nee dit zouden ze meer moeten aanpakken, en ook als de beelden wat anders zeggen dan de kleur van de kaart die misschien gegeven wordt bijv. sliding met 2 benen van ene Moussa of zoeits. ook die moeten ze anpakken. iemand invalide schoppen waar ben je dan in godsnaam mee bezig.

    /   Reply  / 
 7. Paul

  Ook al is de schrijver van de stukken hier een PSV-fan, misschien moet je soms die PSV-bril afzetten en objectief naar het onderwerp kijken.

  Niemand die kan ontkennen dat dit een elleboog was, Toivonen en PSV dus ook niet. Dat Marcelo geen klacht tegen Vertonghen indient dat zegt wat over Marcelo en collegialiteit, meer niet.

  Overigens heb ik er niet zo’n moeite mee dat Toivonen geschorst word, simpelweg eigen schuld. Dan maar Nijland of Bakkal erin. Moet lukken.

    /   Reply  / 
 8. klaas

  zal die homo van Vertongen wel niets krijgen voor zijn buikstomp

    /   Reply  / 
  1. -

   Maar een wurggreep moet wel kunnen?

     /   Reply  / 
  2. AFCA Frankie

   Ten eerste is het Vertonghen.
   En ten tweede weet ik niet over welke stomp jij het hebt,
   maar als je de worsteling tussen Marcello en Vertonghen bedoelt zal ik maar eens goed de beelden bekijken mannetje.
   Want hij rukt zich los en maakt daarbij indd een slaande beweging naar de buik van Marcello..
   Maar raakt hem niet.
   Wat waarschijnlijk ook de verklaring is van JULLIE Marcello.
   Wat dus ook gewoon een eerlijke verklaring is.
   Dus uitgaande van de verklaring van Marcello heeft Vertonghen niemand een stomp gegeven.
   Dus ik zeg… Kijk de beelde ff goed
   http://www.youtube.com/watch?v=Ln87EKvQ4os&feature=related
   en als je nog steeds denkt dat Jan Marcello raakt ff een blil kopen

     /   Reply  / 
 9. klaas

  wat inhoud dat die homo ook de volgende stomp vrolijk verder trekt

    /   Reply  / 
 10. 020

  agh niks meer dan terrecht.
  jan werd de hele werdstrijd al geiriteerd dus.
  en ola mocht naar die tijd wel is gestraft worden xd

    /   Reply  / 
  1. Paul

   Die stomp was nog vrij vroeg in de wedstrijd hoor. Dus jou argument gaat hier niet op.

     /   Reply  / 
 11. Chris

  Ik ben een fanatiek Ajax-supporter en moet zeggen dat de beslissing aangaande Vertonghen natuurlijk niet kan… Gewoon een slaande beweging (meer nog dan Douglas) dus daar hadden ook gewoon minimaal 3 wedstrijden voor moeten staan.
  Dat psv benadeeld wordt in Zeist, vindt ik echter wat overdreven; Toivonen kwam vorige week al erg goed weg. Daarnaast kan ik mij het gevalletje Suarez (7!! wedstrijden voor een stomme actie die echter geen zwaardere blessure op zou kunnen leveren dan een elleboog of trap op de enkels. Begrijp me goed; dit gedrag hoort absoluut niet op het veld thuis, maar een rotschop is max 5 en Suarez kreeg vaker ‘door zijn reputatie’ geel en andere zware straffen. Ook Vertonghen voor zijn domme kakkerlak-opmerking werd stevig gestrafd.
  Goed dat voetballers gestrafd worden en inderdaad zijn de straffen niet echt fair als je ze gaat vergelijken; bedenk wel dat dit voor elke club af en toe nadelig uitvalt!

    /   Reply  / 
 12. AFCA

  Zoals wel vaker zijn de calimero’s weer vergeten dat tegen Suarez belastende verklaringen afgelegd zijn door de psv-ers inclusief een één of andere club-doctor.
  Je kan beter boos zijn op Marcello omdat hij geen klacht indiende dan op Vertonghen.

    /   Reply  / 
  1. Paul

   Je hebt het over het bijt-incident? Hoe had je dat willen ontkennen dan? Een elleboog tijdens een duel kun je altijd nog een discussie over voeren, maar dat bijt-incident was zo duidelijk in beeld. Als je dat niet zou toegeven (zowel vanuit het PSV als Ajax kamp) verlies je toch ook je geloofwaardigheid of niet?

     /   Reply  / 
   1. Max

    Het gaat hier niet over het feit of Suarez al dan niet gestraft diende te worden. p$v deed in eerste instantie alsof het collegiaal was en diende vervolgens belastende verklaringen af waardoor Suarez 7 wedstrijden geschorst werd.
    Dat is gewoon naar objectieve maatstaven hypocriet.

    En wat ook hypocriet is; janken over dat Vertonghen gestraft had moeten worden, terwijl Marcelo, jullie eigen speler voor zijn eigen hachje op komt door te zeggen dat er niets aan de hand was! Want er is iets in het strafrecht (en dat wordt analoog in tuchtrecht toegepast) als ‘uitlokking’; die zaak had Vertonghen nooit een schorsing opgeleverd.

    Daarnaast is het ook gewoon triest om hier nou net de calimero uit te hangen dat de KNVB zo tegen p$v is en voor Ajax. Als de KNVB al partijdig is, zijn ze voor Twente, maar die barbiepop Ola hangt al 4 wedstrijden de matennaaier uit, en had eigenlijk al veel eerder rode kaarten moeten krijgen.
    Wees blij dat Braamhaar het niet gezien had! Anders stonden jullie zondag met 10 man en had Ajax (nog onterecht ook) 3 punten mee naar Amsterdam gepakt.

    Zo bezien matst de KNVB jullie nog, want als ze voor 3 rode kaarten Douglas 6 wedstrijden geven, had Toivonen er ook minstens 6 moeten krijgen!

      /   Reply  / 
 13. T

  Bakkal en PSV hadden ook een belastende verklaring bij het bijten van Suarez, dus nu niet gaan nuilen

    /   Reply  / 
  1. Paul Postuma

   Dat is dus juist de reden om het nu niet te doen want nu ben je dus net zo fout bezig!

     /   Reply  / 
 14. Waterdrinker

  Paul schrijft dat niemand kan ontkennen dat het een elleboog was van Toivonen… Nou dat kan ik wel! De hele redenatie zal ik je besparen, maar zelfs als je de PSV EN AJAX bril afzet moet je eens proberen een bal in de situatie van Toivonen door te koppen terwijl er iemand in je rug springt zonder met je arm naar achteren te zwaaien. Dat gaat je niet lukken! Bovendien was de arm van Toivonen gestrekt als puur menselijke reactie op het verloren evenwicht. Een elleboog deel je met een gebogen arm uit… Maar Toivonen is geschorst, dus die discussie is gesloten. Echter een eerlijke en rechtvaardige KNVB schorst Vertongen ook vanwege een slaande beweging. En of ie zich nou losmaakt na vasthouden, raak slaat of niet en of hij geiriteerd is of niet, maakt allemaal niet uit! Hij slaat! Rood dus! En bij niet constateren van een scheids zijn TV-beelden voldoende. Dus blijft de KNVB hier duidelijk in gebreke! Maar maakt niet uit. PSV gaat kampioen worden. Dát is nu de straf voor Vertongen (en die h vergeet ik express AFCA Frankie of ben je zo dom dat je nu ineens niet weet over wie ik het heb?)

    /   Reply  / 
  1. Max

   Haha.. Jij bent een typische p$ver. Calimero en hypocriet.
   Eerst zeg je dat je ons jouw “neutrale” (een slager die zijn eigen vlees keurt) redenatie bespaard, vervolgens ga je hem opdreunen
   Jouw barbiepopje beschermen en vervolgens een reeds beoordeeld en veel lichter te bestraffen incident met rood kwalificeren?

   Heb je toevallig al eens eerder een voetbalwedstrijd gezien? Ooit eens een kopduel bekeken?
   De hele voetbalwereld ZIET dat dit een kei en keiharde elleboog is, en al zou dat geen overtreding zijn; als de 5261 identieke gevallen met een rode kaart en 5 wedstrijden schorsing worden beloond, waarom doet jouw spelertje het dan?
   Tjongejonge laag niveau zeg.
   Ergste is dat heel p$v zo in elkaar zit, van boven tot onder. Martin Jol was erg, maar hij hoeft zich niet te schamen!

     /   Reply  / 
   1. Paul

    Max, je zegt telkens hetzelfde. Doe het eens niet op de man maar hou het bij het onderwerp. Het is maar de mening van 1 persoon he

      /   Reply  / 
    1. Max

     Op de man? In een discussie haak je in op reacties van de ander, dus ga je automatisch, nadat je op een dergelijk forum eerst een inleidende mening beschrijft, op de man reageren.
     Daarnaast ga ik gewoon verder over hetzelfde onderwerp; de schorsing van Toivonen en het niet schorsen van Vertonghen.

     Dus ik zou het op prijs stellen als jij even uitdrukt wat je bedoeld te zeggen? Want dit zijn misplaatste kreten natuurlijk.
     Misschien bedoel je dat ik generaliseer?

       /   Reply  / 
 15. roy

  beter gewoon een bom op 020.

  zijn we van alle gezeur af. geen competitie vervalsing meer, geen gejank meer over scheidrechters.

  020 de knvb is al een en al jood. accepteer gewoon is dat jullie niet kunnen voetballen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>