Gomes-week: Het tweede seizoen van Gomes

Het seizoen 2005-2006 was het tweede jaar van Gomes in Eindhoven. Na het schitterende voorgaande seizoen waren de vaste waarden van Bommel, Vogel, Bouma, Lee en Park vertrokken. Maar met de betrouwbare Braziliaan in de goal kon er weer worden gebouwd aan een succesvolle jaargang.

In de Champions League toonde PSV zich met een uitblinkende Gomes in Eindhoven andermaal te sterk voor AC Milan. De Eindhovenaren overwinterden wederom, maar in de volgende ronde bleek Olympique Lyon te sterk.

Het kampioenschap werd redelijk eenvoudig binnengehaald. Opvallend was dat er veel minder gescoord werd dan het seizoen ervoor. In het seizoen 2004-2005 eindigde PSV op een totaal van 87 punten, 89 goals voor en 18 tegen. Een jaar later was dit 84 punten, 71 goals voor en 23 tegen.

12 wedstrijden werden met slechts één doelpunt verschil gewonnen. Het was duidelijk dat de kracht van PSV dit jaar meer naar de achterhoede en Gomes was verschoven. Het was voor de PSV-fans dan ook onbegrijpelijk dat Gomes die zomer geen deel uitmaakte van de Braziliaanse WK-selectie.

Zie ook: Het eerste seizoen van Gomes

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>