Het eerste seizoen van Gomes

En daar was hij ineens, Heurelho Gomes. Vlak voor het seizoen 2004-2005 werd de goalie overgenomen van het Braziliaanse Cruzeiro. Het was in eerste instantie nog geen uitgemaakte zaak wie er eerste doelman zou worden in Eindhoven, Gomes of de van Feyenoord overgekomen Edwin Zoetebier.

Trainer Guus Hiddink gaf de Braziliaan echter al snel het vertrouwen. In zijn eerste wedstrijden voor PSV oogde Gomes niet altijd zeker. Maar na een paar maanden was het wel duidelijk wat voor een geweldige doelman PSV had binnengehaald.

Gomes leverde een belangrijke bijdrage aan een mijlpaal voor PSV. Op 23 november werd de groepsfase van de Champion League overleefd, waarmee PSV verlost was van een (klein) trauma. Een paar weken later beleefde Gomes een persoonlijk succes. Samen met zijn collega Zoetebier verbrak hij het record van Ajax-doelman Heinz Stuy. De beide PSV-doelmannen kregen 1159 minuten aaneengesloten geen goal tegen.

Gomes was inmiddels uitgegroeid tot de absolute nummer 1 en publiekslieveling in Eindhoven. Mede door zijn sterke spel beleefde PSV een topseizoen. In de Champions League reikte PSV tot de halve finale, waarin het heel zuur werd uitgeschakeld door AC Milan. De landstitel en de nationale beker werden wel behaald.

Morgen: het seizoen 2005/2006

Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Het eerste seizoen van Gomes

 1. Barry

  heeft issakson dat dan ook niet dat hij nu nog wat onzeker is??
  jullie doen net of de wereld vergaat, kom op zeg

    /   Reply  / 
 2. Robin K

  Gomes bij PSV zou erg goed zijn. Die issakson is niet echt geweldig vind ik. Meer iets voor heerenveen ofzoiets. Die missen toch goede keeperskracht. Maar liever niet natuurlijk voor mij(twente fan), hebben wij toch wat meer kans.
  Toch hoop ik voor PSV het beste en veel succes nog. Moge jullie ajax en az vaak verslaan(maar twente niet:P)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>