Steeds meer PSV’ers voor vertrek Reker


Het aantal PSV-aanhangers dat geen vertrouwen meer heeft in Jan Reker neemt met de dag toe. Niet alleen zegde vandag een van de beste scouts ter wereld, Piet de Visser, zijn vertrouwen in de Algemeen directeur op, ook de supporters keren zich steeds meer tegen de PSV-preses.

In de op deze website gestarte poll was al vanaf het begin duidelijk dat de doelman van PSV een stuk populairder is dan de Algemeen Directeur. In de eerste tussenuitslagen koos zo'n 70% voor Gomes tegen zo'n 30% voor Reker. Daarbij moet dan ook nog worden aangetekend dat die 30% ietwat 'vervuild' is door aanhangers van concurrende clubs die maar wat graag Gomes zien vertrekken.

In de laatste dagen zie je dat het aantal aanhangers van Gomes toeneemt, we gaan nu naar een verhouding van 75% om 25%. Ik ben benieuwd of deze trend zich voortzet en of de beleidsmakers zich iets aantrekken van deze en andere polls.

Nog niet gestemd? Laat je mening weten in de poll hiernaast!

zie ook: Poll: Gomes of Reker eruit


Deze maand best bekeken:
Huntelaar naar PSV
Jack van Gelder: 'Gomes is een aansteller'
PSV nadert Europese top 10

Best bekeken 2008:
FILMPJE: Ruud neemt 'm ineens op de slof, prachtig!

Best bekeken 2007:
Italiaanse presentatrice uit de kleren

Laat me weten wanneer er nieuwe berichten zijn

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Steeds meer PSV’ers voor vertrek Reker

 1. Koel

  Naar aanleiding van het laatste nieuws rondom Piet de Visser ben ik benieuwd wat het standpunt van de supportersvereniging is omtrent de calamiteiten bij PSV. Behalve het verlies van know how en clubiconen zoals Valckx en Gomes is de kans groot, in het geval van Piet de Visser, dat de concurrent (Ajax/Van der Zee) de vruchten gaat plukken van deze wanorde.
  U bent waarschijnlijk net zo min op de hoogte van wat er precies speelt, maar de feiten liegen er niet om. De mensen die we nu kwijt raken hebben veel betekent en zijn veel langer onderdeel van de weg die we in waren geslagen dan Jan Reker. Bovendien zitten deze mensen op één lijn m.b.t. de klachten; namelijk valse beloftes.
  Ik wil u er op wijzen dat het overgrote deel van de supporters tegen het beleid van Reker is. Dit heb ik als enorme supporter, en ex voetballer van PSV, voornamelijk in polls en in de pers gelezen. Ik hoop daarom dat u, als vertegenwoordiger van de supporters, een duidelijk standpunt inneemt over wat er speelt bij PSV. De stem die de supporters normaal hebben in het stadion moet nu verwoordt worden door jullie omdat het seizoen al voorbij is.
  Dit is niet alleen een interne zaak. Dit gaat ons alle aan. Persoonlijk is mijn mening dat ook de supportersvereniging druk moet uitoefenen door zich achter die mensen te scharen die er voor gezorgd hebben dat we 4 X kampioen zijn geworden.
  Ik hoop dat u in ieder geval een standpunt inneemt wat het gevoel van de supporters verwoordt zodat we ook nu de 12e man kunnen zijn. Ook in slechte tijden dus.

    /   Reply  / 
 2. Ivo van den Hurk

  In de week na de 21ste titel is PSV de hele week in het nieuws geweest, maar wel op een beschamende wijze. De mening van Joop Hiele bij Studio Voetbal is voor mij definitief aanleiding om de positie van Jan Reker hier ter discussie te stellen. De woorden van Hiele passen bij het verhaal van Gomes, die zich openlijk gesteund weet door technisch manager Stan Valckx. Als zelfs meester-scout en pure liefhebber Piet de Visser zich gaat beraden op zijn inbreng voor PSV is het de hoogste tijd om in te grijpen. Deze personen hebben de club namelijk mede groot gemaakt en dus recht van spreken.
  Hoewel ik bij zijn aantreden vertrouwen had in de persoon Reker – als echte PSV man – is dat helemaal verdwenen. Ik constateer dat onder het beleid van Reker er binnen 1 jaar een ongekende hoop ellende over PSV is heen gekomen. Voorbeelden zijn de bekeruitsluiting met Da Costa, het vertrek van Koeman, het gehannes met Jol en Rutten als opvolger, de contractproblemen met Gomes, de belofte aan Wouters en de recente gebeurtenissen.
  Als algemeen directeur moet je zowel de korte als ook de lange termijn in de gaten houden. Delegeren zonder daarbij mensen voor de voeten te lopen is ook een kwaliteit, want professionals willen graag serieus genomen worden. Spontaan dingen roepen die je mogelijk niet kunt waarmaken getuigd niet van inzicht en bovendien maak je jezelf ongeloofwaardig. Ik constateer dat het draagvlak voor Reker snel afbrokkelt en hoop dat de Raad van Commissarissen zo verstandig is niet blind te kiezen voor de algemeen directeur. Dat PSV er nu financieel veel beter voorstaat dan 1 jaar geleden is niet de verdienste van Reker, maar eerder het resultaat van Westerhof en een flinke dosis geluk (onze vrienden van Ajax die de CL 2 x misten, red.), want anders had PSV gewoon nog dik in de rode cijfers gestaan.
  Natuurlijk hebben de gevierde voorgangers als Van Raaij (iets te veel financieel risico) en Hiddink (Huntelaar) ook fouten gemaakt, maar zij zorgden met hun uitmuntende people-management in twee verschillende perioden (!) wel voor een fantastische sfeer, waarin PSV reikte tot ongekende sportieve successen.
  Waar ik me over verbaas, is dat de rol van RvC vaak onderbelicht blijft of ontzien wordt in de media. Daarin huizen mensen als Frits Schuitema en in het recente verleden Jan Timmer. Deze waren soms zo onvoorstelbaar bot in hun openbare uitingen dat ik me afvraag wat ze in godsnaam binnenskamers hebben gezegd. Daarbij hebben zij mensen als Van Raaij, Hiddink, Rutten, Koeman en Gomes – allen mensen met een enorme staat van dienst voor PSV – over de klink gejaagd en zijn daarmee hun doel ruimschoots voorbij gestreefd.
  De commissarissen zouden zich moeten realiseren dat zij niet de belangrijkste mensen van PSV zijn, maar slechts een dienende, ondersteunende en corrigerende rol hebben. Op de achtergrond wel te verstaan! Ik hoop dat de heren dit nu eindelijk eens kunnen opbrengen in het belang van mijn mooie club PSV, want op deze manier is het nieuwe kampioenschap toch vooral de titel van de bestuurlijke armoede geworden en dat baart mij en vele andere fans grote zorgen!
  Ik roep de commissarissen op een persoon aan te stellen die zich bewezen heeft in de voetbalwereld, verstand heeft van PSV en wel kan omgaan met de druk van een topclub. Wellicht kan een bestuurlijke topper als Kees Ploegsma hierin een rol spelen?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>