NU-sport column: Een ongelukkig huwelijk.

De liefde is allang voorbij. Het is wachten tot de scheidingspapieren aan het einde van dit seizoen ondertekend worden, dan zijn Danny Koevermans en PSV eindelijk van elkaar verlost.

Donderdag zag de spits vanaf de tribunes van het Stade Métropole hoe zijn ploeg ploeterde tegen Lille. Niks ging er goed, tot er in de slotfase pardoes twee ballen invlogen en PSV toch nog een gelijkspel uit het vuur sleepte.

Zelfs de bank mocht Koevermans tegen de Fransen niet meer warm houden van trainer Fred Rutten. Het plekje van de aanvaller was ingenomen door Género Zeefuik. De 20-jarige aanvaller die eerst nog mocht vertrekken, maar na de blessure van Jonathan Reis bij de selectie is gehaald.

Laatste poging

Ruim twee weken terug waagde Rutten nog een laatste poging om de liefde tussen de Eindhovenaren en Koevermans te redden. Tegen ADO Den Haag kreeg de aanvaller een basisplaats ten faveure van Marcus Berg.

Het liep op niks uit. De spits speelde een matige wedstrijd, PSV verloor met 1-0. Een week later zat Koevermans tegen zijn oude club AZ weer op de bank.

“Ik ben in zijn algemeenheid ontevreden over Danny”, vertelde Rutten op de persconferentie na de wedstrijd tegen Lille. Ondertussen liep Koevermans richting de spelersbus. Geen teleurstelling op zijn gezicht te bespeuren, hij wist al veel langer dat de liefde over was.

Supersub

‘De Koef’ is bezig aan zijn vierde jaar bij PSV. Hij begon met veertien treffers in zijn eerste seizoen nog goed. Maar nooit wist hij uit te groeien tot een onbetwiste basisspeler. Verschillende trainers vonden hem bruikbaar, maar dan vooral als supersub. Een woord waar de spits met de jaren allergisch voor werd.

Toch gaf Koevermans nooit op, hij knokte zich geregeld terug in de basis. Hij groeide daarmee uit tot de aanvallende variant van Ronald Waterreus. De doelman die ze bij PSV maar niet weg wisten te krijgen, welke keeper de club ook haalde.

Aflopend contract

Maar dit seizoen is het op. Koevermans heeft het gehad bij PSV. Al in de winterstop liet hij weten dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen.

Voor de vorm houdt Marcel Brands, de technisch directeur van PSV, de deur nog op een kiertje. Maar aan het einde van dit jaar zullen de wegen van Koevermans en PSV zich scheiden. Nu nog de laatste maanden van een ongelukkig huwelijk uitzitten.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

1 Reacties // Reageer

One thought on “NU-sport column: Een ongelukkig huwelijk.

  1. Ron

    Wat meer doorrollen, ietsje meer matennaaien en je staat in de basis jongen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>