Isaksson eindelijk uit de schaduw van Gomes.

Van VI.nl: Hij had bij zijn komst naar PSV in de zomer van 2008 de ondankbare taak zijn Braziliaanse voorganger Heurelho Gomes te doen vergeten. Na ruim anderhalf jaar lijkt Andreas Isaksson eindelijk in die opzet geslaagd.

Wie zich de reddingen van de Zweedse sluitpost in het duel met Heracles Almelo (1-0 zege) van afgelopen zondag voor de geest haalt, kan niet anders dan concluderen dat de roep om Gomes definitief is verstomd. Zijn formidabele optreden van eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht gaf daar al een aanzet toe. De onzekere keeper van weleer heeft definitief plaatsgemaakt voor een klasbak.

Voetbal International vergeleek de eerste 79 officiële wedstrijden van Isaksson met die van Gomes, die in de zomer van 2004 arriveerde in Eindhoven. Daarbij komt de Braziliaan weliswaar nog als beste uit de bus, maar de cijfers van de Zweed mogen er zeker zijn.

Gomes kreeg in zijn eerste 79 optredens bij PSV 58 doelpunten om de oren, een gemiddelde van 0,73. Isaksson maakte tot dusverre in zijn 79 wedstrijden zeventig keer de gang naar het net, wat neerkomt op een moyenne van 0,89.

Isaksson speelde in zijn eerste seizoen bij PSV 41 officiële wedstrijden, waarin hij achttien keer de nul hield. Qua clean sheets heeft hij zich echter sterk verbeterd, want deze jaargang staat de teller voor hem na 38 wedstrijden al op 23. Dat is een zelfs betere score dan Gomes in zijn tweede seizoen: achttien keer de nul in 34 wedstrijden.

Isaksson voert dit seizoen met veertien clean sheets het individuele keepersklassement aan in de Eredivisie. Daarmee heeft de Zweed nu al bijna zijn aantal nul-wedstrijden van de vorige jaargang te pakken. In 2008/09 hield hij zestien keer de nul in competitieverband.

Isaksson maakt dit seizoen nog kans de beste score van Gomes in één Eredivisieseizoen te evenaren. De Braziliaan hield in zijn eerste jaargang bij PSV (2004/05) liefst twintig keer de nul in dertig duels. Isaksson heeft nog elf wedstrijden voor de boeg, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam van zondagmiddag.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Isaksson eindelijk uit de schaduw van Gomes.

 1. hendrik

  als psv toch een keeper zoekt,hebben we ennyama van nigeria gezien.
  was subliem tegen argentinie.

    /   Reply  / 
  1. Jona

   Maar we kunnen hem niet betalen: ten eerste is iedereen die op het WK goed speelt twee keer zo duur als normaal, en daarnaast is hij van buiten de EU en dus moet hij een topsalaris krijgen..

     /   Reply  / 
 2. piet2010-PSV-gomes

  WAAROM DUURT HET ZOLANG DAT JULLIE NU DOELMAN GOMES MOETEN HALEN JULLIE HEBBEN NU GELD DUS HALEN BIJ DE SPURS.
  TINY SANDERS OF MARCEL BRANDS ?
  ANDREAS ISAKSSON LATEN GAAN DANK U.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>