‘Als Messi klapt, heb je andere meningen niet meer nodig’

Het AD had gisteren een uitgebreid artikel over en interview met Afellay. En dat is best een prestatie, want tegenover de NOS kon hij alleen maar uitbrengen dat het allemaal ‘geweldig’ was. Een klein mediacursusje later werd het een stuk interessanter:

,,Als Messi voor je gaat klappen na een doelpunt, dan heb je alle andere meningen toch al niet meer nodig?” zegt Ibrahim Afellay na zijn eerste weken bij ‘s werelds best voetballende ploeg op dit moment, FC Barcelona. Over genieten met een grote G door een Marokkaanse Utrechter, die vanavond weer voor Oranje speelt.

In Camp Nou wordt Afellay dagelijks herinnerd aan het roemrijke verleden van de Nederlandse spelers in het blauw-rode shirt van Barcelona. ,,In de kleedkamer zie je wie er door de jaren heen allemaal op jouw plek hebben gezeten. De namen staan keurig ingelijst onder elkaar vermeld. Dan zie je dus gelijk: zowat op elke plek heeft wel een Nederlander gezeten. Op mijn plek zat Ronald de Boer.”

De kans bestond dat de droomtransfer van PSV naar Barça te hoge verwachtingen zou scheppen. Afellay kijkt echter nog dagelijks zijn ogen uit. ,,Maar wat me het meest opvalt is hoe normaal alle spelers hier zijn. Messi, Xavi, Iniesta, noem ze allemaal maar op. Internationale sterren voor het grote publiek, maar in de dagelijkse omgang bij wijze van spreken je buurjongens. Die manier van met elkaar omgaan beschouwen ze hier als de basis van het succes.”

Afellay tekende in de winterstop een contract voor 4,5 seizoen in Spanje. De rest van dit seizoen noemt hij zelf een ‘bonushalfjaar’, waarin hij kan wennen aan het adembenemend hoge niveau van zijn medespelers. ,,Er zijn mensen die zeggen dat ik nog weinig aan spelen ben toegekomen, maar het valt mij juist heel erg mee. Het eerste halfjaar moet ik me vooral aanpassen. Als je het op die manier bekijkt, heb ik zelfs al meer gespeeld dan ik gedacht had.”

,,Ik ben tevreden, heb ook mijn eerste goal al gemaakt. Als Messi dan voor je gaat klappen, dan heb je alle andere meningen toch al niet meer nodig? Volgens mij ben je dan al aardig geaccepteerd. In de competitie ben ik nu vier keer ingevallen, ik heb in de beker gespeeld. En tien minuten invallen bij Barcelona is meer dan tien minuten invallen bij een andere ploeg. Zeker als je het niveau van het huidige Barça in ogenschouw neemt.”

Weer die verwondering als hij toevoegt: ,,De jongens zeggen trouwens dat het veld van Camp Nou er momenteel slecht bij ligt. Slecht? Ik heb ze voor gek verklaard toen ik dat hoorde. Ook op dat ‘slechte’ veld zie je nog flitsend combinatievoetbal. Echt, elke dag is een genot.”

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>