Nieuwe basis krijgt gestalte.

Met de aankoop van de drie nieuwe basisspelers begint het team al aardig vorm te krijgen. De vraag was echter hoe de nieuwelingen zouden gaan spelen, met name Wijnaldum. Tenslotte is hij gehaald als nummer 10 en is dat toch de positie van de onbetwiste Toivonen. Sterker nog: laatstgenoemde is aanvoerder geworden. Dit vind ik overigens een twijfelachtige keuze, want hoewel hij wel leiderschap uitstraalt en bij de beste voetballers zit, is zijn gedrag niet altijd te tolereren.

Anyway, terug naar Wijnaldum en Toivonen. Hoe stel je nou twee nummers 10 op terwijl je de meest verdedigende coach aller tijden hebt? Nou, dat laatste gaat blijkbaar veranderen, want Rutten heeft heel duidelijk aangegeven dat die twee prima samen kunnen spelen. Op basis van dergelijke uitspraken mag je verwachten dat er een zeer aanvallend middenveld gevormd gaat worden van Strootman, Wijnaldum en Toivonen, met op de flanken Mertens en Lens en centraal een nog niet bekende spits.

De vraag is nu hoe Rutten op dat idee komt. Ik kan me het volgende scenario goed voorstellen: het bestuur heeft ook gezien dat Rutten veel te veel achterin liet rondspelen. Ze konden hem echter ook niet ontslaan wegens geldgebrek. Als compensatie hebben ze hem verteld dat hij nog een jaar de kans kreeg, maar dan moest hij wel meer op de aanval gaan spelen en zijn protegé Engelaar opgeven. Om dit kracht bij te zetten zijn Strootman en Wijnaldum gehaald.

Gevolg is dat Rutten wel op de aanval móét spelen, al is het maar omdat Toivonen na het vertrek van Dzsudzsák de belangrijkste man werd en zelfs door hem is bevorderd tot aanvoerder, en je een speler die 5 miljoen kostte (Wijnaldum) nooit op de bank kunt zetten. Met vijf aanvallende spelers en een doorschuivende defensieve middenvelder zal PSV weer een stukje aantrekkelijker gaan spelen. Hopelijk volgen de mooie sportieve resultaten dan vanzelf.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe basis krijgt gestalte.

 1. ehv

  Ik hoop dat je gelijk krijgt over de speelwijze alleen hoop ik wel dat hutchinson dan naar rechtsback schuift. Is wel geen wereld verdediger maar loopt minder in de weg en heeft veel minder bal verlies als manolev.

    /   Reply  / 
 2. Hammer

  Ik zie hutchinson ook liever op de plaats van manolev. ik zie hutchinson ook liever als aanvoerder, maar ja das mijn mening En nu maar hopen dat de verdediging achter het midden veld blijft. Aanvallende verdedigers zijn alleen leuk bij hoekschoppen.

    /   Reply  / 
 3. Tom ehv

  Peroonlijk vind ik Toivonen geen leidersfiguur. Sterker sinds Affelay weg is probeer ik uit te zoeken wie het driftende elftal leiding moet geven. We hebben nog steeds geen fatsoenlijke verdediging met een blunderende Manolev, een traag geworden Bouma en een zich traag ontwikkelende Pieters. Het middenveld wordt sterk en een leider moet zich daar aandienen. Nog een afmaker erbij, die Zeefuik nog een jaar uit de wind moet houden, en het ziet er goed uit. Een Zeefuik moeten we koesteren. Komt helemaal goed met hem. Hopelijk wordt PSV iets meer het aanzien waard. Afgelopen seizoen ben ik bijna niet geweest. Ik was te vinden bij het spectaculaire eredivisie ijshockey van de Kemphanen in het IJssportcentrum. Topsport waar je je geencseconde verveelt.

    /   Reply  / 
  1. noortuk

   traag ontwikkelende pieters ? ik dacht dat die zich toch aardig heeft ontwikkeld nu die al een paar x het ned. elftal heeft gehaald…zeefuik moet gewoon de kans krijgen die berg afgelopen seizoen kreeg…hij zal toch zeker het dubbele van berg wel halen…voor de rest wordt het nog een heel gepuzzel voor rutten …zeker om iedereen gemotiveerd te laten…niet iedereen doet zoals koevermans…

     /   Reply  / 
 4. Brutus

  Zeg maar niet ontwikkeld Pieters, zwakste speler van het Nederlands elftal.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>