Benjamin van Leer naar Roda JC

(foto: @PSV)

Beloften-keeper Benjamin van Leer reist na de zomer nog zuidelijker. De 21-jarige doelman van Jong PSV verlaat Eindhoven voor Kirchroa, waar hij gaat spelen voor Roda JC. Daarmee kiest ook het volgende PSV-jeugdproduct voor een toekomst elders.

Van Leer speelt sinds 2007 in Eindhoven. Hij maakte destijds de overstap van Elinkwijk naar de B1. Vorig seizoen werd de 21-jarige Houtenaar uitgeleend aan buurman FC Eindhoven, maar dat liep uit op een deceptie. Na zeventien wedstrijden toekijken op de bank, keerde de talentvolle keeper terug bij de grote broer.

Van FC Eindhoven naar PSV 2 naar Roda JC 1
Dit seizoen staat de keeper geregeld onder de lat bij Jong PSV door een blessure van eerste keeper Nigel Bertrams. Daar doet Van Leer het naar behoren, waardoor hij interesse van andere clubs wekte. En met succes. Aangezien Roda JC de afgelopen jaren nou niet bepaald een betrouwbare doelman onder de lat heeft staan, hoopt het met Van Leer op iets meer Duits succes.

Van Leer tekent voor drie jaar in Limburg. Volgens technisch manager Leon Vlemmings een blijk van vertrouwen: “We hebben Benjamin geruime tijd intensief gevolgd en we zijn tot de conclusie gekomen dat het een speler is die perfect past binnen het toekomstplaatje van Roda JC. Het is een jonge, talentvolle doelman die zich bij ons uitstekend verder kan ontwikkelen. We zijn er trots op dat hij voor ons kiest, terwijl PSV zijn contract wilde verlengen en ook andere clubs concrete interesse toonden. Dat we vertrouwen in Benjamin hebben blijkt uit het feit dat we hem een driejarig contract aanbieden.” (bron: De Limburger) 

Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>