Hiljemark baalt van reservebank

(foto: @HiljemarkOscar)

Het kan allemaal raar gaan in de voetballerij. Zo ervaart momenteel ook Oscar Hiljemark. De 21-jarige Zweed, die nu ruim een jaar in Eindhoven speelt, baalt ervan dat hij weer bankzitter is. Zeker ook omdat hij een tijdje gold als reserve-captain.

Hiljemark begon de laatste vier duels voor de winterstop als basisspeler, maar mocht afgelopen zondag genoegen nemen met een plekje op de reservebank. En daar baalt de controlerende middenvelder van. “Tot mijn verrassing en teleurstelling begon ik tegen Ajax op de bank. Dat had ik niet verwacht, eerlijk gezegd”, bekent de Zweed tegenover VI.

Op 4 januari 2013 tekende Hiljemark zijn eerste PSV-contract. De middenvelder kwam over van het Zweedse IF Elfsborg en gold als ‘groot talent’. Volgens mij horen we het PSV-bestuur dat wel vaker zeggen. In zijn eerste seizoen maakte Hiljemark zo nu en dan wat speelminuten en ook dit seizoen valt de Zweed geregeld in. Voor de winterstop kreeg hij door de blessure van Stijn Schaars zelfs een basisplek toegewezen, maar tegen Ajax moest hij plaatsmaken voor Ji-Sung Park.

Ontwikkeling
Het afgelopen seizoen stond voor Hiljemark in het teken van ontwikkelen. ”In mijn eerste maanden bij PSV stond ik dagelijks op het trainingsveld met Mark van Bommel, Kevin Strootman en Dries Mertens. Dan leer je heel veel als jonge speler.”

Zelf kijkt de Zweed terug op een positieve ontwikkeling: ”Mijn handelingssnelheid is omhoog gegaan, mijn balvaardigheid is beter, ik ben wat beter dan voorheen in staat om de rust te bewaren in drukke situaties en ik zie sneller een goede oplossing als het druk om me heen is.”

Nieuwe Strootman
Knap dat Hiljemark al na een jaar zijn teleurstelling openlijk durft te uiten. Het wordt dan ook tijd om zijn ontwikkeling waar te maken. Want overtuigen deed de jonge Zweed nog niet. Zo nu en dan merk je wel dat hij nét iets extra’s heeft dan bijvoorbeeld Stijn Schaars, maar het is er nog niet uitgekomen. Zo verliest de middenvelder vaak de bal, komt-ie er af en toe lomp invliegen en op afstandsschoten mag nog hard getraind worden.

Ondanks dat voel je dat de belofte van het bestuur ‘groot talent’ er aankomt. Hiljemark beschikt over een uitzonderlijk loopvermogen. Hij blijft rennen. Zoals de toppers op FIFA vaak de skills ‘motor’ hebben, mag die ook zeker worden toegewezen aan de Zweed. Daarnaast liet hij zien een prima bralveroveraar te zijn. Voor de rest is het nog even afwachten wat de middenvelder allemaal in huis heeft. Maar hij is pas 21 jaar, laten we dat niet vergeten. Wie weet heeft het PSV-bestuur toch goed werk gedaan en de nieuwe Strootman in huis gehaald. Kom op Oscar, los eindelijk de belofte ‘groot talent’ in. Dat je het kunt, weten we stiekem best wel.

Wat denken jullie? Wordt Hiljemark een meerwaarde voor PSV?

Hiljemark wordt de nieuwe Strootman

Loading ... Loading ...

Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>