Manolev voortaan op maandagavond de wei in

(foto: Birso)


Zijn tijd bij PSV 1 is definitief voorbij: Stanislav Manolev is dinsdagmorgen door Philip Cocu teruggezet naar de beloften. Als een verrassing komt het natuurlijk niet, want de Bulgaarse rechtsback is dit seizoen derde keus. Door goed spel hebben Santiago Arias en Joshua Brenet de 28-jarige back verdreven naar Jong PSV.

Eigenlijk is Manolev zelf verantwoordelijk voor zijn degradatie. In zijn eerste seizoen maakte de back redelijk indruk, maar het afgelopen seizoen bewees de back dat hij absoluut niet geschikt is voor het topvoetbal. Gemakkelijke duels die verloren gingen, een tegenstander die kinderlijk eenvoudig passeert, geen goede timing met tackles en ja, zo nu en dan een strafschop veroorzaken; Manolev haalde het bloed onder je nagels vandaan. Steeds vaker werd hij het ‘lachtertje’ van René van der Gijp en Johan Derksen.

Toch maakte Manolev  je soms gelukkig. Dat-ie niet kan verdedigen, is duidelijk. Maar aanvallen.. Wel degelijk. Zo stoomde de rechtsback graag op tot aan de achterlijn, waarna zijn voorzet dramatisch was. Ver over het doel, laag over de grond of zelfs over de zijlijn, noem allemaal maar op. En dan toch, uit het niets, was-ie daar zo nu en dan. ‘Stani’ toverde soms verrassende trucjes uit de hoge hoed. Een schaartje, een terugkapbeweging of een mooie panna, Manolev verraste vriend en vijand.

Beloften
Helaas zullen we die grappige momenten niet meer zien in de Eredivisie. Vorige week mocht de Bulgaar al kennis maken met zijn nieuwe ploeggenoten, want Cocu stuurde hem mee met Jong PSV op trainingskamp naar Turkije. Dinsdag maakte de hoofdtrainer bekend Manolev definitief van de hand te doen.

Zo komt er dus een einde aan de PSV 1-periode voor ‘Stani’. Het bestuur hoopt hem nog deze winter te verkopen, maar belangstelling is er niet. Een uitzichtloze situatie voor Manolev dus. Een beetje sneu ook. Blik op oneindig voor de Bulgaar en dan in juli ‘for free’ opzoek naar een nieuw avontuur.

Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>