Spelers en staf vertrokken naar Spaanse zon

In Maspalomas verblijft de PSV-selectie zes dagen

Hoewel we in ons kikkerlandje nog altijd geen sneeuw mogen begroeten, is het niet echt warm. Reden voor  PSV om op trainingskamp te gaan. Net zoals de afgelopen jaren ontdoet de selectie van PSV zich de komende  week van de kou en zoekt het de Zuid-Europese zon op. Rond 15.30 uur maandagmiddag vliegen de Eindhovenaren vanaf  Düsseldorf naar het Spaanse eiland Gran Canaria, waar het tot en met aanstaande zondagochtend verblijft.  Opvallende namen gaan mee.

Trainer Philip Cocu neemt in totaal 26 spelers mee naar Spanje. Hoopgevend is de naam van aanvoerder Georginio Wijnaldum. De middenvelder speelde op 14 september 2013 uit bij FC Twente zijn laatste wedstrijd, waar hij een blessure aan zijn rug opliep. Zijn herstel verloopt minder goed dan gehoopt en onduidelijk is hoelang de PSV’er nog buitenspel staat. Ondanks dat is Wijnaldum toch onderdeel van de 26-koppige selectie. Ook spits Tim Matavz stapt vanmiddag in het vliegtuig. De Sloveen speelde op 10 november 2013 in Breda zijn laatste PSV-wedstrijd. In die wedstrijd raakte hij geblesseerd aan zijn meniscus. Tijdens de eerste training die afgelopen vrijdag plaatsvond, werkte Matavz individueel met de hersteltrainer. In Spanje werken beide spelers verder aan hun herstel.

Cocu bewees in de eerste competitiehelft dat hij voorziet in de wens van veel PSV-supporters: een kans voor de jeugd. In 2014 zet hij dat patroon voort. Zo stapt ook spits Rai Vloet maandagmiddag in het vliegtuig. De 18-jarige Brabander ontwikkelt zich in rap tempo. Opvallend is dat de zoon van Sparta-directeur Wiljan Vloet dit seizoen begon als A-junior. Al gauw maakte hij indruk bij Jong PSV in de Jupiler League. Wie weet waar dit avontuur voor Vloet jr. eindigt. Naast Vloet reizen ook de jeugdspelers Menno Koch en keeper Benjamin van Leer mee. Van Leer vervangt de geblesseerde derde doelman Nigel Bertrams.

PSV volgt in Maspalomas en intensief trainingsprogramma en speelt twee oefenwedstrijden. Wellicht dat het trainingskamp veel spelers frisse moed geeft. Afgelopen vrijdag, tijdens de eerste training, werd duidelijk dat veel spelers goed genoten hebben van hun korte vakantie. Simpele afwerkopdrachten bleken erg lastig voor het merendeel van de selectie. Ballen die over het vangnet vlogen, gemist werden of niet eens bij een medespeler aankwamen, wie op de Herdgang was, was getuigen van dit slappe begin. Laat een week Spanje onze jongens tot denken aanzetten. Wie kampioen wil worden, moet alles geven.

Dit zijn de 26 spelers die een week vertoeven op Gran Canaria:
Zoet, Tyton, Van Leer; Zanka, Rekik, Bruma, Maher, Toivonen, Schaars, Matavz, Wijnaldum, Locadia, Arias, Jozefzoon, Willems, Narsingh, Bakkali, Van Ooijen, Depay, Koch, Brenet, Hiljemark, Tamata, Hendrix, Park en Vloet.

Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>