Tiny Sanders gebeten hond

Vorige week liet PSV-directeur Tiny Sanders zich negatief uit over Edwin van der Sar. De oud-goalie trad vorige week toe tot het bestuur van de European Club Association (ECA). Volgens Sanders zijn er daardoor te veel Ajacieden actief binnen de UEFA. KNVB-voorzitter Michel van Praag is ‘not amused’ met de uitlatingen van de nogal veel besproken PSV-directeur. Stiekem heeft Sanders gewoon gelijk.

Aan de Telegraaf laat Van Praag in een publieke brief maandag het volgende weten: “”Sanders vroeg mij in de tijd te bemiddelen en door dit zo te zeggen zou kunnen worden verondersteld dat hier sprake is geweest van een Ajax-onderonsje en wordt aldus mijn integriteit als bondsvoorzitter van de KNVB aangetast.”

Van Praag gaat vervolgens verder op kinderachtige wijze: ”Het is bovendien een opmerking van iemand die beter weet, en dus ten onrechte de verontwaardigde clubbestuurder uithangt. Want zijn PSV staat bestuurlijk in Europa nu met lege handen……… Niets is minder waar en daarom wil ik hier met klem op reageren.” Even de zere vinger op het PSV-beleid leggen. Waarom? Totaal niets toevoegend.

Toch wéér een Ajacied
Ook PSV-bestuurslid Peter Fossen was kandidaat om toe te treden tot het UEFA-bestuur. Maar het werd uiteindelijk wéér een Ajacied, omdat er een meerheid was voor Edwin van der Sar. Aangezien er al veel Amsterdammers in het bestuur zitten, is het de vraag of Fossen überhaupt kansmaakte.

Nadat de keuze op Van der Sar viel, trok Sanders de functie van Fossen natuurlijk in. Een goed besluit. Want gelijk halen bij Ajacieden gaat niet zo makkelijk. Maar niet getreurd: Fossen wordt toch toegevoegd als extra UEFA-lid. Afdankertje eerste klas. En ja, dat oud Ajax-voorzitter Van Praag nu uithangbord is van de KNVB, zegt ook al genoeg.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>