PSV kent uitstekende voorbereiding.

Velen zullen, net als ik, vele momenten in spanning en vol verwachting hebben doorgebracht toen vorige zomer de ene na de andere speler contracten tekende bij PSV, nadat het reddingsplan door de gemeente was goedgekeurd. De resultaten waren er helaas niet naar, mede omdat PSV aan het begin van de zomer zijn enige fout maakte: Rutten nóg een kans geven.

Dit jaar gaat het anders: de koopzucht is afgedaald tot één toptalent (Narsingh), en verder zijn er alleen transfervrije spelers gekomen (Zanka en natuurlijk van Bommel). En met het verdwijnen van Rutten kwam de grootste revelatie: Advocaat. Eindelijk lijkt de winnaarsmentaliteit teruggekeerd in Eindhoven, en telt niets anders meer dan de titel, i.t.t. Ruttens ‘we zouden in principe wel eens mee kunnen gaan doen om de hoogste plaatsen’. Wat een opluchting!

Het resultaat is er ook al, want met zeer behoorlijk spel heeft PSV al Racing Genk, Benifa, Atletico de Bilbao én PAOK Saloniki opzij gezet. Clubs die het de laatste jaren beter doen in de suptop van Europa dan wij. Deze resultaten zijn in lijn met de ontwikkeling van enkele spelers. Van Bommel heerst op het middenveld, en zal (mits fit) een zeer belangrijke rol gaan vervullen deze competitie. Iets wat wij allemaal al wisten, maar waar de rest van Nederland na het EK veel twijfels over heeft. Prima. Zijn protegé Strootman gaat ook een stuk makkelijker spelen met van Bommel naast zich. Daarnaast is Lens in absolute topvorm en lijkt hij eerste spits te worden, en heeft Narsingh al een paar uitstekende acties achter zijn naam gezet. De enige waar we ons ook maar een beetje zorgen over hoeven te maken is Matavz, maar ook dat komt wel weer goed.

PSV kent een fantastische voorbereiding, met een bijna compleet fitte selectie. Alleen Pieters is nog geblesseerd, maar de operatie is geslaagd en het is überhaupt maar de vraag of met deze briljante Willems er nog een plaatsje voor hem is weggelegd in de basis van Advocaat. We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar dit gaat een topjaar worden voor PSV!

 

Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “PSV kent uitstekende voorbereiding.

 1. Oog

  Jona, helaas is de voorbereiding geen garantie voor het seizoen. Zomer 87 was de voorbereiding niks en was het seizoen van het begin af geweldig en omgekeerd gebeurde ook met een sterke voorbereiding em al gelijk (veel) puntverlies in de eerste wedstrijden. Toch heb ik het gevoel dat dit een heel mooi seizoen gaat worden. PSV lijkt er helemaal klaar voor.
  .
  Mijn oordeel:
  Tyton duidelijk eerste keeper maar Waterman veel beter dan verwacht. Goed zet van Brands.
  .
  Met Hutchinson terug als rechtsback heeft PSV meer voetbal in het spel. Manolev prima als reserve.
  .
  Het centrum met Marcelo en Zanka is top voor eredivisie en goed genoeg voor EL. Met Bouma en Derijck heeft PSV goede back-ups om af en toe de basis rust te geven. Vooral Bouma toonde dat hij tegen een sterke tegenstander nog goed mee kan. Derijck af en toe nog te onrustig.
  .
  Linksachter heeft PSV met afstand de twee beste spelers in de eredivisie voor die positie. Terwijl ze ook nog Ritzmaier in noodgevallen achter de hand hebben.
  ,
  Of Bommel net als Cocu nog drie jaar volmaakt is afwachten. Maar waar Cocu na vertrek een leegte achterliet heeft Bommel zijn opvolger Van Ooijen al als reserve achter zich.
  .
  De nummer 10 positie mag van mij een duobaan voor Wijnaldum en Toivonen worden. Ik zou dan ook zeker Toivonen niet makkelijk laten gaan. Wijnaldum heeft meer voetbal in zich maar Toivonen kan meer tegen fysieke verdedigers. Van mij zouden ze allebei (standaard ) een helft mogen spelen waarin ze 45 minuten lang de verdediging stuk spelen.
  .
  Strootman is duidelijk de basisspeler voor LM maar met Ritzmaier heeft PSV een geweldige reservespeler achter de hand om Strootman te ontlasten.
  .
  Met Narsingh heeft PSV eindelijk weer een echte rechteraanvaller. Lens kan ook goed uit de voeten op die plek maar zal eerder als spits gebruikt worden. RA is daarom de enige plek bij PSV die niet volledig dubbel bezet is.
  .
  Lens is momenteel de eerste spits. Matavz heeft opstart problemen maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Beide zijn om beurten inzetbaar met Locadia als belofte voor de langere termijn die ook de nodige minuten voor ervaring zal krijgen.
  .
  Mertens blijft de eerste keus als Linkeraanvaller maar Memphis Depay zit daar nu al vlak achter. Ook op deze plek kan PSV zonder problemen afwisselen.
  .
  In de lengte heeft PSV links en op de as voor Nederlandse begrippen een topbezetting met elke positie dubbel bezet met basiswaardige reservespelers. Rechts is goed maar niet goed genoeg. Met Hutchinson, Bommel en Narsingh is de basis geen probleem. maar met een onrustige Manolev, een nog onervaren van Ooijen en geen volledige backup voor Narsingh is deze kant gevoelig voor vermoeidheid en blessures.
  .
  Tot slot heeft PSV met Advocaat een toptrainer gekregen die veel krachtiger geworden is sinds zijn vorige periode bij PSV. Toen had Dick meerdere seizoenen nodig om tot een totaal van 4 prijzen te komen. Dit seizoen is het niet onmogelijk om dat aantal in 1 seizoen te halen.
  .
  Kortom ik heb het gevoel dat dit een heel mooi seizoen kan worden voor PSV.

    /   Reply  / 
 2. noortuk

  belangrijkste is dat ze als een team opereren en niet gaan mekken als ze 3 wedstrijden op de bank zitten en dan dan gaan janken dat ze in de basis moeten maar dat gewoon ff inslikken en wachten op je kans…lijkt me wel dat advocaat dat beter kan aanpakken dan zn voorganger…

    /   Reply  / 
 3. Ron

  Hey oog; op het Ajax blog loop je op te scheppen over de jeugd… Hier noem je de aankopen!!! Of zit weer iemand anders zogenaamd op jouw naam???

    /   Reply  / 
 4. Paul vanaf Ibiza stad

  ik lach me de pleuris wat ik donderdag van twente zag,,,nog niet een keer het hele simpele,,,middenvelder speelt spits in de voeten 1 tweetje,waarna de spits de bal gelijk door geeft aan de rechtsbuiten,en terwijl de spits zich omdraait om naar het doel van de tegenstander te lopen en vervolgens de rechtsbuiten de bal later op het hoofd van de spits en dan doelpunt.Dit soort simpele acties zie je nooit,,,of hebben trainers te moeilijke hersenen.OF ZIJN TRAINERS TE DOM OM SIMPEL TE ZIJN.

    /   Reply  / 
  1. twenteforever

   paultje ,ga nou niet met je waterhoofdje zolang in de zon lopen ,dat is ongezond voor je ,je gaat er rare taal van uitslaan .

     /   Reply  / 
  2. Hahaha

   ha ha ha ha ha ha

     /   Reply  / 
  3. twenteforever

   ik lach me de pleuris toen ik ajakkus zag ! wat een afgang en ze hadden zoveel talenten ? tja het zal dit jaar een hele zware dobber worden >>>>>zonder geld kun je niks (meer )kopen ……..Jantje Vertonghen heeft het zinkende schip op tijd verlaten .. En morgenavond lach ik me weer de pleuris dan komen die bewierookte talenten uit onze geliefde hoofdstad in mijn stad ofwel DE VESTE op visite …..weer niks in Masterdam ……

     /   Reply  / 
 5. Paulette Sheppard

  Iemand schreef gisteren al, geloof ik, dat je ze toch onderschat. Ajax verkoopt iedere zomer zijn beste spelers! Afgelopen zomer nog 3 sterkhouders als Vertonghen, Anita en Janssen. Die waren zeer belangrijk voor het behalen van de titel. Dan moet het jeugd en enkele aankopen inpassen en dat duurt enkele maanden voordat iedereen weet wat er verwacht wordt van hem. Dat kost ze dan in de eerste seizoenshelft redelijk veel punten. En dus verloor men de JC-schaal en werd ons -onbewust- zand in de ogen gestrooid. Maar als De Boer zijn “nieuwe” team dan heeft gekneed en ingespeeld, maken ze telkens in de 2e seizoenshelft een bijna foutloze serie en halen ze iedereen weer in. Ik denk dat ze beter zijn dan menigeen denkt maar de pech hebben nooit een C.L.-seizoen in te kunnen met een ingespeeld team. Dan zitten ze telkens net weer in de opbouw van het nieuwe team met vervangers voor de beste spelers. Naar mijn mening gewoon nog enkele jaren de top in Nederland (zolang De Boer coach lijft).

    /   Reply  / 
 6. Twenteforeverdenkthetteweten

  Twenteforever… Ik lach nog steeds om jouw reactie!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>