Rutten overweegt nieuw spelsysteem!

Die gekke Fred denkt er opeens over na om in een ander systeem te gaan spelen. Blijkbaar ziet de trainer ook dat het eeuwige 4-3-3 niet genoeg variatie biedt. We moeten echter wel concluderen dat geen enkele club zulke buitenspelers heeft als wij (met Dzsudzsák en Lens). Een 4-3-3 lijkt daarom wel logisch.

Toch overweegt hij nu 4-4-2: “Een paar weken terug heb ik Reis en Berg samen zien spelen – weliswaar tijdens de training – en die voelen elkaar wel goed aan.” Wat zou dat betekenen? Keeper en verdediging blijven hetzelfde, dan Engelaar, Dzsudzsák, Lens en Afellay (eindelijk weer als nummer 10?!) met daarvoor Berg en Reis? Ik vind het heel interessant, hoe sneu ik het ook vind voor Ola Toivonen. Hij moet zich echter wel realiseren dat hij eerste wissel is voor zeker 3 posities, zodat hij toch genoeg minuten zal maken.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Rutten overweegt nieuw spelsysteem!

 1. Ben

  Waarom Toivonen niet in de basis i.p.v. Engelaar.
  Engelaar speelt wel constant ( slecht ).
  Veel balverlies, geen snelheid en slecht mee verdedigen.

    /   Reply  / 
  1. Jan

   Hoeveel aanvallers wil jij opstellen dan?

     /   Reply  / 
  2. psv'er

   engelaar speelt idd constant maar zeker niet slecht. hij is juist de betere middenvelder van psv. afellay en toivonen verzaken wel eens terwijl engelaar dat niet doet.

     /   Reply  / 
   1. Marco

    Afellay verzaakt helemaal niet, hij verdedigd tot in zijn eigen 16. Engelaar lijkt weinig gemotiveerd tijdens het verdedigen.

      /   Reply  / 
 2. Frank

  Het huidige systeem werkt niet echt.
  M.i. komt dat deels doordat Toivonen niet rendeert als 10. Hij is grote delen van een wedstrijd onzichtbaar. Lens is tot nu toe ook niet echt overtuigend, volgens mij is hij geen echte rechtsbuiten.
  Ik hoop dat Rutten een keer een iets ander systeem kiest, zoals dit:

  ——-Reis–Lens——-
  -Dzsudzsák——-Bakkal-
  —-Engelaar–Afellay—
  -Pieters——–Manolev-
  ——Bouma–Marcelo—-
  ——–Isaksson——–

  Als hij vast blijft houden aan 4-3-3 hoop ik dat Toivonen op de bank terecht komt, Afellay op 10 en Bakkal of Hutchinson op de plek waar Ibi nu staat.

    /   Reply  / 
  1. Marco

   Is het geen optie om Bakkal en Afellay daar om te draaien? Afellay is op een aanvallende positie veel beter. Het is echt geen toeval dat hij in het Nederlands elftal wel opvalt en bij PSV niet.

     /   Reply  / 
 3. Frank

  Engelaar moet zeker in de basis staan. Hij zorgt voor evenwicht in het elftal. En hoe je erbij komt dat hij veel balverlies lijd weet ik niet maar dan moet je eens beter op gaan letten.

    /   Reply  / 
  1. PSV

   Het is niet alleen een kwestie van geen balverlies lijden, een echte topper kan ook een bal afpakken (denk Van Bommel/de Jong)

     /   Reply  / 
   1. Frank

    Heb ook niet geroepen dat Engelaar een topper is maar voor PSV zeker een van de betere middenvelders.
    Een echte balafpakker zoals bij Twente Brama doet hebben we ook niet dus moet je het anders oplossen en zorgen dat er sneller druk wordt gezet op de tegenstander zodat die fouten maakt. Dan kan Engelaar de steekpal geven richting de aanvallers die dan al scherp staan.
    Lijkt me een logische redenering

      /   Reply  / 
    1. Marco

     We hebben met Ojo de nieuwe van Bommel hoor, dus een balafpakker hebben we wel

       /   Reply  / 
 4. noortuk

  waarom niet proberen met koevermans en reis…reis die de aandacht weghaald en koevermans die m er wel intiktreis dan op de positie van toivonen nu en toivonen op de bank. en n flinke dosis inzet zou ook niet verkeerd zijn….want tegen twente had dat verlies niet nodig geweest met n flinke dosis inzet in een thuiswedstrijd….druk zetten doet geen pijn…verliezen wel…

    /   Reply  / 
  1. Marco

   Dus jij denkt dat die PSVers de catacomben uitlopen, 34.000 man op de tribune met spandoeken en spelen tegen de kampioen van vorig jaar en dan denken: Laat dat druk zetten maar joh, niet te veel inspannen jongens, komt wel goed. Die jongens zetten zich natuurlijk 100% in, alleen als je elkaar niet makkelijk vind en/of het systeem werkt niet optimaal dan ga je zo’n wedstrijd echt niet winnen hoor. Ik vrees echt voor zondag middag tegen FC Utrecht.

     /   Reply  / 
   1. AppieHappie

    Het wordt zondagmiddag inderdaad een zware pot. Daarom denk ik ook dat Rutten aan 4-4-2 zit te denken. En dan denk ik echt dat Lens ‘de klos’ is en mag zitten. Berg komt dan bij Reis. Toivonen er achter met Engelaar in zijn rug en Dudzak en Affelay aan de zijkanten. Dan ben je de baas op het middenveld en haal je de drie punten binnen. Zo verwacht ik dat Rutten denkt.

      /   Reply  / 
 5. bedrijfsuitje

  Koevermans voor Toivonen vind ik echt geen goed idee. Toivonen kan voetballen en Koevermans niet. Ik ben het wel eens met dat een flinke dosis inzet goed zou zijn.

    /   Reply  / 
 6. AppieHappie

  Lens speelt de laatste weken erg slecht. Zet Toivonen op het middenveld erbij en Affelay op rechts en dan denk ik dat je dichtbij de plannen van Rutten komt.

  Koevermans is definitief over. Rutten weet het. Koevermans weet het. Ja wie het eigenlijk niet. Die gaat in de winterstop naar Feijenoord (en dan zie ik El Ahmadi inderdaad wel terug komen bij een vertrek van Affelay – die kan mooi met Hutchinson spelen voor de plek rechts op het viermans middenveld).

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>