Buitenlandse media: ‘Oranje weergaloos’


Het leek alsof het Nederlands elftal z'n beste wedstrijd van het toernooi al had gespeeld toen het afgelopen maandag wereldkampioen Italië met 3-0 versloeg. Nog geen 100 uur later deed Oranje het nog eens dunnetjes over tegen de vice-wereldkampioen Frankrijk: 4-1. Het PSV-gehalte was deze keer nog groter: Van Nistelrooy en Ooijer speelden weer een uitstekende partij, Bouma en Robben vielen prima in, de laatste sierde zijn invalbeurt op met een weergaloze goal!

De buitenlandse pers vraagt zich af wie Oranje nog kan afhouden van haar tweede Europese titel, een greep uit de commentaren:

Deadly Dutch destroy France (UK)
Deadly Dutch turn on style to thump France (Reuters, UK)
Dutch topple France (Canada)
Zweite Gala der Holländer (Zwitserland)
Oranje deklassiert auch den Vize-Weltmeister (Duitsland)
Oranje legt ook Frankrijk over knie (België)
Devastating Dutch dismantle feckless French (Schotland)

zie ook:
Italiaanse presentatrice uit de kleren
Buitenlandse pers lyrisch over Oranje
Italianen: 'Afellay het gevaarlijkst'


Best bekeken mei 2008:
PSV loopt € 1 miljoen mis
FILMPJE: Nieuwe PSV'er Maza op de vuist met keeper
Adeus Gomes

Best bekeken 2008:
FILMPJE: Ruud neemt 'm ineens op de slof, prachtig!

Best bekeken 2007:
Italiaanse presentatrice uit de kleren

Laat me weten wanneer er nieuwe berichten zijn

 

Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Buitenlandse media: ‘Oranje weergaloos’

 1. Ifke

  Ik vind het terecht dat deze teksten zich vermelden in de buitenlandse media. Nederland speelde buitengewoon goed. Maar dat neemt niet weg dat Frankrijk ook goed speelde. Voor mij heeft Nederland het EK al gewonnen. Maar zo als van Basten zei: We moeten nou niet gaan zweven we moeten doorgaan op dit nivea. Willen we dit EK winnen. Het zal natuurlijk fantastish zijn als we winnen en heel Nederland op z’n kop staat! Alleen is Portugal ook nog in het spel. We hebben nog niet gewonnen!

    /   Reply  / 
 2. aks

  Waarom bracht van Basten Bouwma er zo laat in, want de verdedigende kant van oranje was helemaal niet, dan deed Orlando Engelaar het voor de rudt veel beter, maar hij werd niet aangespeelt of overgeslagen door matijssen en de Jong.
  aks

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>