Matavz helpt PSV over trauma heen.

Eindelijk, het is zover: na jarenlang wedstrijden die twee kanten op konden vallen tussen Twente en PSV, maar nooit onze kant op vielen, hebben we gewonnen. En het mooie is dat het nog in de Grolsch Veste was ook. PSV domineerde het duel, net zoals het dat enkele maanden terug deed. In de eerste helft kwam Twente nauwelijks op de helft van PSV, en beperkte het zich tot lange ballen en counters. PSV kreeg met goed voetbal (met name het middenveld overklaste dat van Twente) echter enkele kansen, maar wist die niet te verzilveren.

De tweede helft ging wat meer gelijk op, maar in de verlenging dreef de kwaliteit van de Eindhovenaren weer boven. Matavz kopte prachtig binnen, waarna Twente gelijk maakte uit een terechte penalty. Het was echter weer Matavz, die na een blunder van Douglas uiterst koel bleef en de winnende treffer binnenschoof. Twee echte spitsendoelpunten,  op een psychologisch heel belangrijk moment. PSV speelde in één week twee wedstrijden van de waarheid, won ze beide in stijl, bekert verder (tegen NEC) en zal met het beste gevoel van de topclubs de winterstop ingaan.

Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Matavz helpt PSV over trauma heen.

 1. appie happie

  wat wat staat hij daar in een moois shirt…

    /   Reply  / 
 2. Gijnesen

  Eerder vink en douglas. De 1e goal was toch een overtreding aan vooraf gegaan.

  Vink: affluiten bij een veelbelovende aanval van twente omdat iemand een bal in het gezicht krijgt. Professioneel voetbal hebben we het over.
  Laat die man lekker de f-jes fluiten, dan mag hij altijd het spel stilleggen als iemand auwa heeft gedaan.

    /   Reply  / 
 3. Paul postuma

  Dat Vink affloot nadat Lens neer ging op een bal in zijn gezicht was nou net een hele goede reactie, aangezien je op dat moment nog niet weet wat er precies aan de hand is. Als Lens een veel ergere blessure had opgelopen (bijvoorbeeld hij gaat out en slikt zijn tong in) dan was Vink zeker te verwijten geweest dat hij niet had gefloten, in mijn ogen echt een super goede beslissing. Ik vond dat die Twente spelers nogal snel naar hun gezicht grepen als er maar een pink in de buurt van de neus ging en daar ging hij heel goed mee om. Nu even terug komen op het stukje van Jona, PSV heeft niet gewonnen in de gewone speeltijd maar in de verlenging dus ik vind dat we nog stweds wel eens binnen de 90 minuten een top wedstrijd mogen winnen!

    /   Reply  / 
 4. Ron

  Vink moest fluiten.. Late reactie, ik weet het!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>