Winst voor PSV ondanks verlies

Het bekertoernooi voor PSV zit erop. In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd zonder veel kansen was AZ in Alkmaar met 1-0 te sterk. In de 9e minuut van de eerste verlenging was Mendes da Silva het doeltreffende eindstation van een prachtige aanval. PSV speelde echter een uitstekende wedstrijd. Minpunt was het uitvallen van rechtsback Jan Kromkamp, met een op het oog ernstige enkelblessure. Al in de 25e minuut moest hij vervangen worden door ‘Maza’ Rodriguez. Ook Ibrahim Afellay haalde niet helemaal fris het einde in Alkmaar.

 

Maar de grote winst van de avond was het spel van de landskampioen. Na het goede optreden in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille was het immers wisselvalligheid troef. In Alkmaar stond gisteravond een gretig PSV aan de aftrap, dat degelijk speelde zonder vaak gevaarlijk te worden. De overwinning van AZ was verdiend, op basis van de grotere dreiging voor het doel van PSV. Dit moet Stevens toch zorgen baren, het gebrek aan dreiging en scorend vermogen, zoals dat gisteren ook weer aan het licht kwam. Het was alweer de derde opeenvolgende wedstrijd zonder doelpunt van PSV. Maar het veldspel oogde als vanouds, en geeft hoop voor de ontmoeting van komend weekeinde in Amsterdam tegen Ajax. Nu maar hopen dat de blessure van Afellay meevalt. Want zoals gisteren ook weer duidelijk werd is er zonder zijn inbreng nog minder dreiging voorin.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>