Ibrahim Afellay en Ismail Aissati lijken bondscoach Foppe de Haan de rug toe te keren

MAROKKO – Ibrahim Afellay – en ook zijn PSV-maatje Ismail Aissati – lijkt het gehad te hebben met het jeugdige keurkorps van bondscoach Foppe de Haan. Het talenvolle PSV-duo lijkt te gaan kiezen voor het nationale jeugdelftal van Marokko. Althans, dat laten beide spelers tussen neus en lippen weten in de Noord-Afrikaanse pers. De Haan hekelde eerder al de fysieke gesteldheid van Afellay en ook Marco van Basten lijkt het tweetal vooralsnog niet te selecteren voor het ‘Grote Oranje’.


Bron foto: (c) www.psvfansunited.nl

Aissati over de situatie: "De laatste tijd denk ik er steeds meer over na. Ik praat erover met familie en op de club. PSV raadt me aan voor Nederland te kiezen, maar momenteel neigt mijn hart naar Marokko."

Veel vertrouwen

Afellay lijkt hetzelfde gevoel met zich mee te dragen: "Ik heb onlangs de Marokkaanse bondscoach ontmoet en dat heeft me veel vertrouwen gegeven. Uiteraard kan ik nog van gedachten veranderen, maar momenteel voel ik me trots als ik eraan denk om de kleuren van mijn land te mogen verdedigen."

Foppe de Haan irriteerde – eerder dit seizoen – de complete technische staf van PSV door te opperen dat Afellays fysieke gesteldheid te wensen over liet. De Eindhovenaren moesten de jongeling maar eens een paar maanden van het gazon plukken en vervolgens 1-op-1 aan zijn lichamelijke kwaliteiten gaan werken.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Ibrahim Afellay en Ismail Aissati lijken bondscoach Foppe de Haan de rug toe te keren

 1. Amazighladyyy

  JA Indd.. Gewoon voor MAROKKO kiezen!!!

    /   Reply  / 
 2. Heijden

  aisatti…grootste talent wat er in nederland rond loopt! v basten durf die jonge nte selecteren!

    /   Reply  / 
 3. orlando

  Dan had hij ook nooit voor jong Oranje mogen uit komen..als ik in marokko zou zijn op gegroeit ,denk je dat ik dan voor jong marokko zou zijn uit gekomen, als Nederlander,nee toch!!!wel profiteren maar er iets voor terug doen,nee dan zijn ze weer niet thuis..Bah

    /   Reply  / 
 4. Rachid

  Wat voor onzin Orlando. Dat heeft er niks mee te maken. Heijden heeft gelijk, want wie is er nu beter? Maduro, de Zeeuw of Aissati en Affelay. Die jongens zijn veel beter dan de jongens die er nu bij Oranje opstaan. Zolang van Basten bondscoach is moet je AZ of Ajax voetballen wil je in Oranje komen.

    /   Reply  / 
 5. Sahil

  Ze hebben hun dienst bewezen bij jong Oranje door Europees kampioen te worden, in het bijzonder Aissati. Nu moeten ze voor hun gevoel gaan. Bij Marokko hebben ze meer kansen dan bij Nederland. Het gaat er nu om wie hun het meeste vertrouwen geeft. Ik gun ze een mooie toekomst, ongeacht voor wie ze kiezen. Het draait uiteindelijk om het voetbal, een spelletje.

    /   Reply  / 
 6. Terror voor je matie!

  ik verbaasde me toen ik hoorde dat ze voor het kaaskoppen tal kozen maar gelukkig gaan ze terug naar hun eigen trots, land en cultuur…. Ik wens die jongens het beste, maar niet als ze voor DE ORANJE BOER gaan spelen.

    /   Reply  / 
 7. jaouad

  hehean eindeijk kiezen ze dan voor marokko hoop ik behda ben echt blij als ze dat doen
  marokko wordt ooit nog wel eens wereldkampioen met zulke spelers

    /   Reply  / 
 8. orlando

  Dat heeft er dus niks mee te maken,maar je mag wel over nadenken,bij welke land je meer kans maakt, om te spelen..Daar zijn die nationale elftallen toch niet voor bedoeld. het moet een eer zijn om voor je land te spelen, bij hun was dat niet het geval. want hun land is Marokko. dus hebben ze on terecht een Oranje shirt gedragen. Eigenlijk mogen buitenlanders niet meer voor oranje uit komen,want dat zullen nooit echte Nederlander worden in hun hart..En dat gevoel moet je toch wel hebben, om voor Oranje uit te komen..Oranje alleen voor Nederlanders en in dit geval Marokkanen allen voor hun nationale elftal.. Zo zou het moeten zijn, en niet anders..

    /   Reply  / 
 9. abdel

  Cker wordt marokko nog wereld kampioen kijk wat voor talent eraan komt aisatti,affelay,bousoffa en mnari uit duitsland dus kies voor marokko wat als je voor nl kiest zegt niet dat je altijd worden geseclcteerd kijk naar yildrim hij koos voor nederland en is nooit meer opgeroepen tfoe wat een trainer

    /   Reply  / 
 10. Imad

  Wollah Beste Is Voor Marokko
  Insha’allah wordt marokko wereldkampioen

  Bousoffa Van Anderlecht
  Affelay, aisatti van psv

  3 goeie talenten…
  plus die talenten die zelf in marokko spelen…

  Marokko Wordt zeker Beest netals Vroeger in de jaren ’90

    /   Reply  / 
 11. amaziGh-Ladyy*

  Okee.. Je denktt nu allemaal wel marOkkO marOkkoo.. mr denk na .. als juliie erover moesten nadenken kOzen juliie ook voor nederlandd.. Jhaa inshallah wint marOkkO mr als hy naar dat team ging mOest hy in marOkkO trainen… blyf dan daar net zo gOed wonen.. dus;; Mssch denkt hy wel dat hy meer kans maakt in nederland dan daar ,,
  mr Jaahh hy heeft al een keus gemaakt dus zeikee kan tOch niet meer; mr hOpelijk wint maGhribb tOgg :P (a)

    /   Reply  / 
 12. karim

  wat ga je jong oranje doen, bij al die suri’s spelen, iedereen is voor zn eigen land.
  jong oranje moet wel buitenlandse spelers opstellen omdat nederlanders weinig talent hebben.

    /   Reply  / 
 13. achraf

  Achraf Bouzbib Uit culemborg

    /   Reply  / 
  1. Bilal Bouzbib

   sinds wanneer hebben we een achraf bouzbib in culemborg:S:S

     /   Reply  / 
 14. hicham

  Affelay ik zie je nog en Keer ik hoop dat je het gelzen hebt

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>