Erik Pieters: ‘Ibrahim viel goed in.’

Erik Pieters werd geïnterviewd over het WK en Ibrahim Afellay.

Was het een terechte overwinning?
,,In de 1ste helft heeft Nederland wel wat kansen kunnen creëren, maar hadden ze veel moeite met het compacte spel van de Denen. Die kregen op hun beurt toch wat kansen; de grootste kans was de kopbal van Bendtner. In de 2e helft komt Nederland met een gelukje op voorsprong (eigen doelpunt Poulson) en dan moet Denemarken toch meer komen, waardoor Nederland steeds meer ruimte krijgt. Met een goede invalbeurt van Afellay en met name Elia creëerden ze meer kansen en dus ook de verdiende 2-0. Die aanval begon met een pass van De Jong naar Van Bommel, direct door naar Sneijder, die een mooie steekpass gaf op Elia. Deze raakte de paal, maar Kuyt was alert voor de rebound. Al met al dus een verdiende overwinning.”

Het ging grote delen van de wedstrijd wat moeizaam met Nederland. Was dat omdat de Denen zo geconcentreerd speelden?
,,Het kwam vooral door het compacte spel van Denemarken, waardoor het voor Nederland moeilijk was om erdoorheen te komen. In de 2e helft word je geholpen door Poulson en moet Denemarken komen.”

De Oranje-spelers leken wat ongecontroleerd bij tijd en wijlen: onbesuisde overtredingen, onnauwkeurige passes. Beginstress of toch vanwege het spelen op 1700 meter hoogte?
,,Het is natuurlijk de eerste wedstrijd, dus er zal best wat gezonde spanning geweest zijn. Maar ook het spelen op 1700 meter hoogte, de bal, het weer en vooral de 1ste helft vanwege het compacte Denemarken zullen een rol gespeeld hebben.”

Elia kende een droominvalbeurt. Volgende keer in de basis?
,,Hij had zeker een goede invalbeurt met een paar mooie acties. Of hij de volgende keer in de basis moet, dat blijft de keuze van de bondscoach. Maar hij heeft zeker een goede indruk achtergelaten.”

Was de basisopstelling goed, of miste je nog iemand?
,,De basisopstelling was goed. Van Marwijk had aan de linkerkant verschillende opties en heeft uiteindelijk voor Van der Vaart gekozen.”

Hoe vond je de invalbeurt van jouw teamgenoot Afellay?
,,Afellay heeft een paar goede acties laten zien en nog bijna een goal gemaakt ook. Hij durft te voetballen in de kleine ruimte en kan met zijn dribbel voor veel gevaar zorgen. Ik denk dat hij kan terugkijken op een goede invalbeurt.”

Vielen er nog Oranjespelers in positieve zin op, of in negatieve zin?
,,Niemand viel mij negatief op, maar meer in positieve zin. Elia kende natuurlijk een goede invalbeurt maar ook de invalbeurt van Afellay vond ik goed.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Japan, komende zaterdag?
,,De wedstrijd van komende zaterdag tegen Japan belooft een mooie wedstrijd te worden. Japan heeft technisch vaardige spelers met veel loopvermogen. Nederland moet goed beginnen en de gehele wedstrijd geconcentreerd blijven. En gewoon voor de winst spelen.”

Hoe bevalt het WK je tot nu toe?
,,Het is een mooi WK waarin al van alles al is gebeurd. Mooie doelpunten, harde tackles, rode kaarten, keepersfouten, mooie acties en heel veel vuvuzelageluiden.”

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>