Is Simons nog een Rode Duivel?


Timmy Simons heeft zich met rugklachten bij bondscoach René Vandereycken afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Polen en Azerbeidzjan. De aanvoerder van de Belgische nationale ploeg en PSV liep de blessure maandag tijdens een training van de Rode Duivels op. Simons heeft inmiddels het trainingskamp verlaten.

Het bovenstaande bericht werd bijna onopvallend op allerlei websites gepubliceerd, maar wat ik niet snap is waarom Timmy het trainingskamp moest verlaten?! Is de rugblessure dan zó erg dat men nu al weet dat Simons de eerst komende week niet aan voetballen toekomt … en is er geen goede medische staf bij de Rode Duivels die een dergelijke blessure kan behandelen? Per slot van rekening sturen ze wel de aanvoerder naar huis!

Volgens mij is er meer aan de hand; Na de vorige interland die België tegen Finland speelde kreeg Simons in de Belgische media enorm veel kritiek over zich heen, hij zou het niveau van de Rode Duivels niet meer aankunnen. Timmy was hierdoor behoorlijk in zijn kuif gepikt en beet vervolgens in die zelfde media flink van zich af. Toch zal het de Vlaamse Leeuw nog steeds niet lekker zitten dat zijn landgenoten zo over hem schrijven. Het kan toeval zijn maar onze kapitein maakt sindsdien bij PSV ook niet zijn sterkste periode mee.

Ik denk dat het gevoelsmens Simons even aan wat rust toe is. Alle beslommeringen bij onze Zuiderburen én het gedoe rond de trainerswissel bij PSV is hem afgelopen week in de rug geschoten. Tel daarbij op dat de Rode Duivels de volgende twee interlands voor de kat z'n stert staan te voetballen en de afmelding is een feit … alleen begrijp ik niet dat de staf van de Rode Duivels hun kapitein zo makkelijk laat gaan … iets té gemakkelijk naar mijn mening.

meer: Timmy Simons | Interlands 


zie ook:
Vlaamse Leeuw bijt van zich af
FILMPJE: PSV publiek eert Timmy Simons

HOT november 2007
Hiddink toch in beeld bij PSV ?
Koeman te vroeg vertrokken ?
Koeman: 'PSV groter dan Benfica en Ajax'

Abonneer je op PSV.blog.nl met RSS

Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Is Simons nog een Rode Duivel?

  1. Jan

    Timmy Simons kan belgie ook niet redden, hij probeert gezichtsverlies te voorkomen.

      /   Reply  / 
  2. Jan

    Sterker nog 7 man had zich afgemeld voor de wedstrijd tegen polen. Nu hebben in belgie naast geen regering ook geen voetbalelftal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>