Hiddink kost Engelsen € 2 miljard

De overwinning die Rusland afgelopen woensdag op Engeland boekte is voor de Britten niet alleen een  sportieve kater,  ook kan het rijkste voetballand ter wereld een enorme financiële domper tegemoet zien. De Engelsen hebben al uitgerekend dat wanneer ze zich niet plaatsen voor het EK 2008 dit ongeveer € 2 miljard gaat kosten.

Vooral de detailhandel zal last hebben van een aanzienlijk lagere omzet. Tijdens de Wereldkampioenschappen van 2006 bijvoorbeeld verdubbelde de verkoop van flatscreen televisies. Ook winkels die sportspullen verkopen houden hun hart vast; shirts, voetbalschoenen, vlaggen, etc. zullen voor een groot deel in de magazijnen blijven liggen wanneer Engeland zich niet weet te plaatsen. En wat te denken van de Engelse pubs, die kunnen een extra omzet van ongeveer 600 miljoen euro mislopen wanneer Guus Hiddink en zijn Russisch team zich op 17 november aanstaande weten te plaatsen. Hetzelfde bedrag lopen media zoals televisie en kranten aan advertentie-inkomsten mis.

Je vraagt je wel eens af waarom voetballers en hun trainers zoveel verdienen, maar als je dit soort bedragen hoort is een salaris van een paar miljoen voor een toptrainer als Hiddink een schijntje. Ik ben trouwens benieuwd wat het de Russen oplevert wanneer ze zich plaatsen. Natuurlijk is men aan de Wolga niet zo voetbalgek als in Engeland, maar als een paar honderd miljoen Russen een flesje wodka opentrekken om een overwinning te vieren kan dat ook aardig in de cijfers lopen.

Dit bericht staat in de top 10 van best bekeken berichten 2007

zie ook:
Guus Hiddink flikt het weer
Hiddink: 'Wij schakelen Engelsen uit'
Mourinho best betaalde coach


HOT oktober 2007
PSV verantwoordelijk voor ontslag Ten Cate
Hoertjes voor Italiaanse voetbalclub
Hugo Borst: 'Alleen PSV heeft Champions League klasse'

Abonneer je op PSV.blog.nl met RSS

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hiddink kost Engelsen € 2 miljard

 1. hAl

  Er zijn niet alleen opbrengsten maar ook kosten.
  Denk aan het gelul op het werk over de voetbal, het onder werktijd invullen van voetbalpooltjes of de stapels mensen die de dag na een wedstrijd met een kater niet of op halve kracht werken.
  Als 40 miljoen engelsen elke dag van het EK tien minuten extra op het werk over de voetbal lullen tijden een EK dan kost dat zo’n 200 miljoen werkuren. Dat is al een stuk meer dan 2 miljard!

    /   Reply  / 
 2. Droogkloot

  @ hAl

  Als je geen verstand hebt van economie, probeer er dan ook geen wijze uitspraken over te doen..

    /   Reply  / 
 3. rob309

  ik zou je rekenlessen van de lagere school er maar eens bij halen….10 minuten, 40 miljoen engeksen = 40/6 miljoen uur. Sukkel!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>