Gomes-week: Het vierde seizoen van Gomes

Het seizoen 2007-2008 was het laatste en meest rumoerige jaar van Gomes in Eindhoven. Voor de vierde keer op rij werd PSV kampioen, maar op de kampioensreceptie werd al duidelijk dat de Braziliaanse keeper Eindhoven zou verlaten.

Die affaire is genoegzaam bekend, dus daar hebben we het maar niet meer over.

Gomes had weer een groot aandeel in het behalen van de titel. PSV versleet gedurende het seizoen drie trainers: Ronald Koeman, Jan Wouters en Sef Vergoossen. Onder leiding van de laatste werd begin 2008 een belangrijk fundament gelegd onder het kampioenschap door opeenvolgende overwinningen bij Feyenoord, Ajax en AZ.

PSV overwinterde Europees, dit keer in de UEFA cup, waarin het in de kwartfinale tegen Fiorentina strandde. Zijn laatste Europese succes beleefde Gomes in de penaltyserie tegen Tottenham Hotspur. Tegen zijn nieuwe club (maar dat wist hij toen nog niet) vervulde hij weer eens een heldenrol, hieronder de beelden.

Zie ook: De stelling van de week

Het derde seizoen van Gomes

Het tweede seizoen van Gomes

Het eerste seizoen van Gomes

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>