Gomes-week: Het derde seizoen van Gomes

Gomes keepte wederom een sterk seizoen in 2006-2007. Weer vertrokken er een aantal toppers uit Eindhoven, zoals André Ooijer en Jan Vennegoor of Hesselink. Maar ook onder de nieuwe trainer Ronald Koeman behaalde PSV de landstitel.

De ontknoping was ongekend spannend. Voor de laatste speeldag was AZ de grootste kanshebber, maar het was PSV dat er met de titel vandoor ging. Het verschil met de nummer twee Ajax was miniem, één doelpuntje.

Gomes kreeg veel lof van de trainers van de tegenstanders, bijvoorbeeld van Aad de Mos (“We hebben niet verloren van PSV, maar van Gomes”) en Ron Jans (“Ik denk dat we tegen een team zonder Gomes in de rust hadden voorgestaan. We hebben vandaag kennis gemaakt met de efficiëntie van PSV en het ‘mes’ dat Gomes heet”).

Gomes slaagde er in om 956 minuten aaneengesloten de nul te houden, bijna net zoveel als zijn prestatie uit het eerste seizoen (971 minuten). PSV overwinterde voor de derde maal op rij in de Champions League. Na een fantastische zege op Arsenal strandde het in de kwartfinale tegen Liverpool.

Eén van de mooiste momenten van het seizoen vond plaats op 20 januari in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Een eerbetoon aan de zichtbaar geëmotioneerde Gomes, één van de mooiste sfeeracties ooit in het Philips Stadion. O Goleiro Grande, hieronder de beelden.

Zie ook: Het tweede seizoen van Gomes

Het eerste seizoen van Gomes

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>