PSV niet te stoppen in kampioenswedstrijden

Zondagmiddag kan PSV in eigen huis voor de 21e keer landskampioen worden. Veel 'voetbalkenners' voorspellen dat het een lastig middagje wordt voor de landskampioen. Niet alleen komt er zondagmiddag met FC Twente een tegenstander van formaat naar Eindhoven, ook zouden de spelers een mentale tik hebben opgelopen door het verlies tegen Fiorentina in de UEFA Cup. Toch spreken de resultaten uit vorige kampioenswedstrijden duidelijke taal: PSV wordt kampioen!.

De landskampioen speelde dit millennium zes keer een kampioenswedstrijd, waarbij het vijf keer alles in eigen hand had en één keer afhankelijk was van andere wedstrijden (wie herinnert zich vorig jaar niet!). In alle gevallen werd het benodigde resultaat neergezet, vier keer winst en twee keer een gelijk spel.

De afgelopen zes kampioenswedstrijden:

21-04-2000 FC Twente  - PSV (1-3)
06-05-2001 PSV – SC Heerenveen (3-0)
29-05-2003 FC Groningen – PSV (0-0)
23-04-2005 PSV – Vitesse (3-0)
09-04-2006 PSV – FC Groningen (1-1)
29-04-2007 PSV – Vitesse (5-1)

Opvallend is trouwens dat de tegenstanders telkens uit het Noorden of Oosten van het land komen, net als aankomende zondag. Het gaat dus bijvoorbeeld nooit om een Brabants onderonsje, terwijl er toch heel wat Brabantse clubs in de Eredivisie uitkomen. Maar goed ook, anders krijg je weer het gezeur over kadootjes.

Qua statistieken staan dus alle lichten op groen om zondagmiddag voor de vierde achtereenvolgende keer de kampioensschaal binnen te halen. Daarnaast heb ik er alle vertrouwen in dat Sef Vergoossen precies weet hoe hij de mannen op scherp moet zetten en dat de ploeg zich voor 200% zal inzetten. PSV laat op dit moment misschien niet het beste voetbal zien, maar een ploeg met zo'n motivatie is, net zoals vorig jaar, nauwelijks van de titel te houden.

zie ook: Filmpje: 020 is er niet gerust op 

meer: Eredivisie


Deze maand best bekeken:
Huntelaar naar PSV
Jack van Gelder: 'Gomes is een aansteller'
PSV nadert Europese top 10

Best bekeken 2008:
FILMPJE: Ruud neemt 'm ineens op de slof, prachtig!

Best bekeken 2007:
Italiaanse presentatrice uit de kleren

Laat me weten wanneer er nieuwe berichten zijn

Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “PSV niet te stoppen in kampioenswedstrijden

 1. hugo

  nou ik hoop dat je het goed hebt.
  laat ze het maar morgen doen dan.
  zit lekker in de stad te kijken op de schermen. zou niet beter uit komen om morgen te winnen.
  boeruuuuuuh. kampioenen.

    /   Reply  / 
 2. bjorn

  whehe, best leuk als jullie kampioen worden, maar wij moeten echt die punten meenemen

    /   Reply  / 
 3. Bazzie

  Hahahahaaaaa niks kampioen!
  Forza Twente!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>