NEC – PSV zelden saai


PSV kan vanavond in de uitwedstrijd bij NEC al kampioen worden … of liever gezegd … kampioen blijven. De landskampioen hoeft echter niet te rekenen op de medewerking van de Nijmegenaren, want ook zij zijn nog in de race voor Europees voetbal. Gezien de recente ontmoetingen zal het sowieso geen saaie wedstrijd worden.

Dit millennium speelden de twee ploegen zeven keer tegen elkaar, waarvan geen enkel duel in een gelijkspel eindigde. Zes keer ging de winst naar PSV en één keer naar NEC (afgelopen seizoen 2-1). Ook scoort de landskampioen er dit millennium lustig op los … 22 keer werd het net in het Goffertstadion gevonden, de thuisploeg zette daar 6 doelpunten tegenover.

De uitslagen:

27-05-01 (2-4)
16-02-02 (0-4)
26-10-02 (0-5)
22-11-03 (2-3)
18-09-04 (0-3)
26-12-05 (0-2)
07-04-07 (2-1)

Kijken we naar de meer recente verrichtingen van NEC, dan zijn de Nijmegenaren met een opzienbarende reeks bezig. Van de laatste negen wedstrijden werden er maar liefst acht gewonnen en stond men maar één keer toe dat de tegenstander er met de punten van door ging. Opmerkelijk genoeg was dat thuis tegen hekkensluiter Excelsior (16 februari 2008 werd het 0-1).

PSV heeft de punten dus nog niet zomaar in de tas, maar zal met het naderende kampioenschap in het achterhoofd wellicht net iets meer kunnen geven als op een doordeweekse zaterdagavond. Ik hou het daarom op een zwaarbevochten overwinning voor de (nieuwe) landskampioen.

Mijn voorspelling:
NEC – PSV (1-2)

Best bekeken 2008:
FILMPJE: Ruud neemt 'm ineens op de slof, prachtig!

Best bekeken 2007:
Italiaanse presentatrice uit de kleren

Laat me weten wanneer er nieuwe berichten zijn

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>