PSV krijgt een lastige klus bij Roda JC


Aankomende zondag kan PSV een grote stap zetten richting het vierde kampioenschap op rij. De landskampioen reist daarvoor af naar Kerkrade om op zondagmiddag het duel tegen Roda JC te spelen. De Limburgers zullen hun huid echter duur verkopen, want Roda wil in ieder geval bij de eerste negen eindigen om een plaats in de play-offs veilig te stellen.

Afgaande op de resultaten die PSV dit millennium in Kerkrade haalde, hoeven de mannen van Sef Vergoossen zich niet zo druk te maken. Van de acht wedstrijden wist PSV er vijf te winnen, werd er twee keer gelijk gespeeld en slechts één keer verloren.

Roda JC – PSV dit millennium:

25-02-2000 (1-2)
01-12-2000 (1-2)
12-10-2001 (0-1)
11-04-2003 (2-3)
15-08-2003 (2-2)
22-05-2005 (0-0)
28-08-2005 (0-3)
28-01-2007 (1-0)

Kijken we naar de meer recente resultaten van Roda JC in thuiswedstrijden, dan is het plaatje toch net even anders. In februari moesten de Limburgers in het eigen Parkstad Limburg Stadion opnemen tegen Ajax en FC Twente en werden beide wedstrijden gewonnen. De laatste thuiswedstrijd op 1 maart tegen AZ eindigde in 1-1.

Geen gemakkelijke opgave dus, maar een overwinning zou PSV op dit moment toch wel heel goed uitkomen. De landskampioen zal de aankomende inhaalwedstrijd, volgende week woensdag tegen Ajax, toch liever niet met maar drie punten voorsprong willen ingaan.

Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>