PSV – Heerenveen opnieuw een topper


Na de recente uitwedstrijden tegen Feyenoord, Ajax en AZ staat er voor PSV zaterdagavond weer een topper op het programma. Dit keer is het SC Heerenveen, de huidige nummer 3 van de Eredivisie, dat op bezoek komt in het Philips Stadion.

SC Heerenveen is niet alleen de trotse nummer 3 op de ranglijst, de Friezen hebben na de winterstop een indrukwekkende reeks neergezet. Van de vijf wedstrijden werden er vier gewonnen (AZ, De Graafschap, VVV, Vitesse) en werd er één gelijk gespeeld (FC Utrecht). Het doelsaldo van 21 voor en 3 tegen is tekenend voor de vorm waarin de ploeg van trainer Gertjan Verbeek steekt.

Maar natuurlijk is er altijd baasbovenbaas, want er is één ploeg die het nog beter doet … PSV. De landskampioen speelde na de winterstop een wedstrijd meer (inhaalwedstrijd tegen Ajax) en kwam uit zes wedstrijden vijf keer tot winst en een keer tot een gelijkspel. Ook PSV kreeg in die duels 3 doelpunten tegen, maar scoorde er met 11 treffers een stuk minder dan de Friezen. Hierbij moet wel worden aangetekend dat het programma er met de uitwedstrijden tegen Feyenoord, Ajax en AZ een stuk zwaarder uitzag.

Statistisch gezien hoeft PSV zich zaterdagavond weinig zorgen te maken. De laatste keer dat SC Heerenveen punten mee naar huis nam was in de vorige eeuw (18 december 1999 | 0-1). Alle zeven wedstrijden daarna werden door de landskampioen gewonnen met het indrukwekkende doelsaldo van 23 voor en 4 tegen.

Ondanks de goede resultaten die SC Heerenveen recentelijk heeft neergezet, denk ik dat we ook dit jaar met ruime cijfers van de Friezen zullen winnen. Op een of andere manier ligt het voetbal van de Noordelingen ons wel.

Mijn voorspelling:
PSV – SC Heerenveen (3-1)

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “PSV – Heerenveen opnieuw een topper

 1. nker

  Afellaayy is ZOoooo Sexxyyy(L)
  LoveYOu!

    /   Reply  / 
 2. Niveau

  Hopelijk fluit Luinge beter dan vorig jaar. Wie zal hij nu weer rood geven in het begin vande wedstrijd??
  TIP voor Luinge: Laat gewoon lekker voetballen en bemoei je er niet zo veel mee, het draait niet om de scheids!!!

    /   Reply  / 
 3. PSVer

  Helaas 0-2, maar wel KAMPIOENE!

    /   Reply  / 
 4. Carlo

  Ik vrees met grote vrezen voor een nederlaag. Rot toch op met al die achterlijke statestieken. Dat zegt niets. Het moment is belangrijk. En dat leert dat Heerenveen in bloedvorm verkeerd en ook door ons niet is af te stoppen. Ik beng ban dat we met een doelpunt of 3 verschil klop krijgen.En dat is absoluut geen schande tegen een Heerenveen in deze doen. Maar ik ben wel overtuigd van het kampioenschap. Let maar op!

    /   Reply  / 
 5. Adrie

  “Otman Bakkal en Dirk Marcellis zijn waarschijnlijk inzetbaar. Beide spelers zegden afgelopen week af voor de interland van het Olympisch Elftal tegen Italië, maar trainden donderdag weer mee. Bakkal kampte met hamstringklachten en Marcellis had liesklachten.”

  En “toevallig” zijn ze nu al weer fit.
  Soortgelijk verhaal met Aissati.
  Zeg dan gewoon dat je geen trek hebt in het Olympisch Elftal!

  Dit is zó slap. Valt me vies tegen van deze “topsporters”.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>