Eindhoven – Rotterdam 6-0


Aanstaande zaterdag kan PSV bij winst op Excelsior een unieke reeks afsluiten. Een overwinning betekent namelijk dat de landskampioen dit seizoen na alle wedstrijden tegen Rotterdamse tegenstanders met drie punten de kleedkamer kan opzoeken. Samen met Groningen is PSV daarmee de enige ploeg in de Eredivisie die dit seizoen 18 punten kan scoren tegen de drie clubs (Feyenoord, Sparta, Excelsior) uit de havenstad.

We moeten natuurlijk nog wel even winnen zaterdagavond. Normaal geproken mag dat geen probleem zijn want de laatste keer dat Excelsior een punt pakte in Eindhoven was op 14 januari 1984 (0-0). De vijf wedstrijden die daarna volgden werden allemaal door PSV gewonnen, met het alleszeggende doelsalde van 24 voor en 0 tegen.

Daarnaast weet Excelsior dit seizoen in uitwedstrijden niet echt te imponeren. Van de tien duels op vreemde bodem werden er acht verloren en twee gelijk gespeeld (Roda JC 3-3, De Graafschap 1-1). Met 6-0 haalde Willem II in Tilburg dit seizoen het hards uit naar de Rotterdammers, ik betwijfel of wij dat gaan overtreffen.

Mijn voorspelling:
PSV – Excelsior (4-0)

meer: Eredivisie


Top 3 van 2007:
FILMPJE: Van Nistelrooy's goal tegen Bilbao

Italiaanse presentatrice uit de kleren
PSV verantwoordelijk voor ontslag Ten Cate

Laat me weten wanneer er nieuwe berichten zijn

 

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eindhoven – Rotterdam 6-0

  1. Jij weet niets!!!

    Groningen moet nog naar de kuip, dus 18 punten hebben ze nog niet!!!

      /   Reply  / 
  2. BlogBoer

    Je hebt gelijk, dit weekend weten we het pas

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>