PSV verspeelt zege tegen valsspelende Tukkers

Wegens technische storing verlaat geplaatst, excuses daarvoor

Door eigen schuld verspeelde PSV gisteren opnieuw punten in de slotseconden. Lankmoedig verdedigen leidde in de 94e minuut tot de niet meer verwachte 1-1 van Blaise N’Kufo. Balázs Dzsudzsák had de Eindhovenaren op een 0-1 voorsprong gezet.

PSV had gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd defensief weinig problemen met FC Twente. Het leek er dan ook op dat PSV de drie punten mee zou nemen uit Enschede. Maar vreemde wissels in het laatste kwartier en het teveel inzakken nekten PSV.

Na de nederlaag in de slotminuut tegen SC Heerenveen werden er dus ook nu op het laatste moment punten verspeeld. Extra smetje op de wedstrijd was de gele kaart van Nordin Amrabat, die nu de wedstrijd tegen Feyenoord vanwege een schorsing moet missen.

Voor de Enschedeërs breekt er nu een periode van bijna twee weken zonder thuiswedstrijd aan, een mooi tijdsbestek voor het vervangen van een veld.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “PSV verspeelt zege tegen valsspelende Tukkers

 1. Forza

  En maar blijven janken die lampjes, allemaal klonen van Reker.

    /   Reply  / 
 2. Huub

  PSV, gevallen topclub. Veel succes met Reker. Op weg naar de afgrond dat is wel zeker. Jankers!!! Je moet accepteren dat het licht gedoofd is

    /   Reply  / 
 3. Huub

  Misschien wil PSV de wedstrijd wel overspelen!! Kom maar op.

    /   Reply  / 
 4. willie

  Ogenschijnlijk leek het niets anders dan een massale uitbarsting van intense vreugde. Een onderdompeling in een bad van geluk, zoals wel vaker in voetbalstadions is te zien. Zoals vier dagen eerder nog, in hetzelfde stadion, maar toen nog op een ander veld. Toch was dit anders. Onder de oppervlakte van tienduizenden gebalde vuisten, minuten lang uitzinnig gebrul en hysterische taferelen van volwassen mannen die elkaar soms tot tranen toe geroerd om de nek hingen, ging een diepere laag schuil. Een analyse van de emoties achter een gevonden gelijkspel tegen een gevallen topclub.

  FC Twente en PSV. Geen clubs met een noemenswaardige geschiedenis van haat, nijd of andere buitenproportionele sentimenten. Ontmoetingen tussen beide ploegen zorgen doorgaans niet voor slapeloze burgemeesters of ingetrokken politieverloven. En ook in de tijd dat gewelddadige confrontaties tussen voetbalsupporters wekelijkse kost waren was dit niet het geval. De sportieve rivaliteit beperkte zich bovendien altijd tot de eenvoudige verdeling dat PSV om het kampioensschap speelde en dat FC Twente kort daaronder trachtte zo hoog mogelijk te eindigen.

  En toch was het anders. Blaise Nkufo had met een snelle voetbeweging een vulkaan tot uitbarsting gebracht. Maar het waren niet alleen opluchting en vreugde die de vulkaan uitbraakte. Er was ook haat. En niet zo’n beetje ook. Pure afkeer, walging was het. Het midden in het seizoen willen aantrekken van Fred Rutten, de opmerkingen over de Champions League marketingpool-miljoenen, het weerhield FC Twente er allemaal niet van de Eindhovenaren te hulp te schieten toen een acuut trainingskamp moest worden belegd. En nu, in maart 2009, toen na 40 wedstrijden coulance en begrip werden gevraagd, stak PSV een mes in de Twentse rug: competitievervalsing!

  De door het Brabantse geweld vertrapte Twentse ziel vond in de 94e minuut echter rechtvaardigheid. Het enige juiste antwoord op de golf van onsportiviteit en zieligheid van Jan Reker werd gegeven op het veelbesproken veld. Mierzoete sportieve wraak. De late gelijkmaker was de nekslag voor de gedoodverfde kampioenskandidaat. Met een loodzwaar programma voor de boeg zal FC Twente de tweede plaats misschien helemaal niet vast weten te houden. Maar wie er ook als tweede eindigt, het is een geruststellende gedachte dat PSV daarvoor in ieder geval allerminst de beste papieren heeft.

  Reker, waar is je beker?
  Reker, waar is je schaal?
  Reker, waar is je trainer?
  En die miljoenen allemaal?

    /   Reply  / 
  1. Forza

   Fantastisch!

     /   Reply  / 
 5. Ris

  willie, begin je eigen blog.

    /   Reply  / 
 6. twente 74

  Jullie hebben ook nog eens strontmazzel gehad dat jullie geen penalty tegen hebben gekregen . En Buitenspelsituatie in jullie voordeel. handsbal > vrijetrap wat geen hands was…
  wat een bagger club dat psv …
  voorheen hadden we er vrede mee dat psv ( dat gemoedelijke clubje uit Eindhoven ) beter was / kampioen werd.
  Maar nu met die schreewerd van een Reker , negatieve bedoelingen is alles wat Psv doet uitstralen .
  dat er maar veel onrust mag komen ….
  groeten uit twente ( Rutten komt voorlopig toch niet )

  Reker, waar is je beker?
  Reker, waar is je schaal?
  Reker, waar is je trainer?
  En die miljoenen allemaal?

    /   Reply  / 
  1. Ris

   Het is te hopen dat iedereen inziet dat dit uitspraken zijn van Reker en niet van PSV. Als er 2 clubs zijn die al zo lang zo’n goede relatie hebben (op alle niveaus), dan zijn dat wel deze 2 clubs. Laat dat niet door 1 persoon verknallen.

     /   Reply  / 
   1. erik vak-104

    Reker gaat over lijken.Hij zorgt ervoor dat P.S.V. net zo arrogant word als Ajax.Heb altijd Sympathie gehad voor P.S.V.Jammer dat het zo ver moet komen

      /   Reply  / 
 7. Ajax

  Mweeeeh papa ze spelen vals:’(
  Kom op zeg.

    /   Reply  / 
 8. PSV

  Wat een onzin verhaal. We zijn dit jaar gewoon slecht. Met een goede keeper, en een paar verdedigers achterin hadden we echt wel wat meer punten gehaald. PSV is gewoon slecht.

    /   Reply  / 
 9. Piet

  Ik ben zelf voor psv, maar ik vind ‘t de grootste onzin dat het competitievervalsing is, reker moet is leren z’n mond te houden!

  Van profvoetballers die een vermogen verdienen kun je op z’n minst verwachten da ze hun conditie zodanig op peil hebben dat ze na 2 dagen rust totaal geen last hebben van vermoeidheid (tenzij ze net als in Engeland elke week meerdere wedstrijden moeten spelen, wat in nederland dus slechts zelden het geval is)

  Als psv de laatste 10 minuten zo laf gaat spelen is het gewoon helemaal terrecht dat twente nog een keer scoort, ook al was het eigenlijk de 1e kans van de hele wedstrijd.

  Ik blijf Twente een mooie club vinden en zou hun die 2e of zelfs de 1e plaats veel meer gunnen dan Ajax of Az.

  ps. mooi spandoek, helaas dit jaar een terecht spandoek.

    /   Reply  / 
 10. Theo

  Wat doen die Ajaxiedjes hier..???
  En zeker die zeikertjes van Twente, die ook een keer hoger eindigen.. Hebben jullie geen eigen Blog ??

    /   Reply  / 
  1. vak1

   ja hoor die hebben we wel

     /   Reply  / 
  2. willie

   zeker wel maar daar zitten allemaal psv-ers

     /   Reply  / 
  3. vak pee

   zeker die hebben we (GELUKKIG WEL)WE VINDEN HET LEUK OM JULLIE TE LATEN MERKEN DAT WIJ OP DIT MOMENT DE BAAS ZIJN wahhaaaa helemaal niets in lampegat ps groetjes aan jullie hofnar jantje de huilebalk

     /   Reply  / 
 11. barry

  wat een mongolen daar dachten ze nou echt dat ze bij Twente allemaal in een kamertje gaan zitten en zeggen: he jongens ik heb een idee, we halen het gras eruit!!! wat een janker is reker zeg.

  competitievervalsing?? doen jullie nog mee dan??

    /   Reply  / 
  1. vak pee

   barry het is gewoon afreageren dat ze geen kampioen worden en dus de centjes gaan missen waar jankerd reker zo gek op is !!een kat in t nauw maakt rare sprongen he!!!forza twente !!!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>