Heerenveen steelt overwinning in Eindhoven

De ene week is de andere niet. Vorige week was het Danko Lazovic die PSV in blessuretijd drie punten bezorgde bij FC Groningen. Gisteren veroorzaakte Jason Culina in de slotminuten op een knullige manier een penalty, en bleef PSV alsnog met lege handen tegen SC Heerenveen.

Goed, een overwinning en een nederlaag is één punt meer dan twee gelijke spelen, maar zuur was het gisteravond wel. PSV had Heerenveen een groot deel van de wedstrijd in de tang. Vlak voordat de 2-3 viel, kreeg Danny Koevermans een levensgrote kans om PSV de winst te bezorgen. Die ging er dus niet in, en Danijel Pranjic benutte aan de andere kant wel koelbloedig de toegekende penalty. Culina kreeg voor het shirtje vasthouden overigens de ietwat overdreven rode kaart.

Heerenveen bezorgde PSV zijn tweede thuisnederlaag in de Eredivisie. Ook Roda JC was eerder dit seizoen met 2-3 te sterk. En dus zijn de Friezen PSV gepasseerd op de ranglijst, waardoor PSV nu vijfde staat. Dwight Lodeweges was erg teleurgesteld over het verloop van de avond. “Heel zuur voor ons en voor het publiek. Ik vind het ook niet verdiend. Wel waren het vanavond twee offensieve ploegen en was het een mooie wedstrijd. Het publiek heeft tot op zekere hoogte ook genoten. Al geniet je niet van zo’n afloop.”

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Heerenveen steelt overwinning in Eindhoven

 1. Tammo 80

  Dit vindt Lodeweges weer onverdiend, terwijl hij vorige week (als enige in het stadion) vond dat hij niet de punten uit Groningen gestolen had. Hij is niet echt consequent in zijn analyses…

    /   Reply  / 
  1. BlogFrank Auteur

   Misschien heeft het te maken met het feit dat PSV gisteren vele malen beter speelde dan Groningen vorige week?

     /   Reply  / 
   1. Tammo80

    Nou, dat is wel heel subjectief! De hele vaderlandse media dichtte de overwinning aan Groningen toe, behalve Lodeweges. Is dat eigenzinnig of gewoon een verkeerde kijk? Wie het weet mag het zeggen!

      /   Reply  / 
 2. X X X

  Zwetspraat!

  PSV drukte in totaal een half uur echt hard op Heerenveen, voor de rest was het in balans behalve dan dat Heerenveen veel balverlies leed op ‘t middenveld.
  En dat ‘t publiek “vriend van de Joden” scandeerden sloeg nergens op, Culina is dat en niet de scheids.

  Heel dom volk daar in 040, bah.

    /   Reply  / 
 3. usabe

  ain hearenfean wier klempleoun!!!!!!!!!sjompies

    /   Reply  / 
 4. usabe

  jem wieten nu ok wier hearrenfean ligt hahahahaha

    /   Reply  / 
 5. henk

  stumpers

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>