Olala!

PSV won gisteren eindelijk weer eens met overtuiging een wedstrijd. Op de Vijverberg werd De Graafschap op een 0-3 nederlaag getrakteerd. Meest opvallende spelers bij de landskampioen waren (vanzelfsprekend) Ibrahim Afellay en Ola Toivonen. De Zweedse aanwinst maakte zijn eerste goal in Eindhovense dienst en was ook bij beide treffers van Afellay betrokken.

Toivonen was tevreden over zijn optreden. “Ik denk dat ik vrij goed heb gespeeld. Ik heb dit keer ook gescoord, dus dan valt dat extra op. Het is toch een opluchting voor me dat ik mijn eerste goal heb gemaakt. Als spits zijnde is het belangrijk dat je snel scoort bij je nieuwe club, vanwege de druk van buitenaf maar ook de druk die ik mezelf opleg.”

Ook Dwight Lodeweges, voor het eerst als hoofdtrainer op de bank, gaf complimenten aan zijn spits. “Met vleugelspelers erbij is hij een heel sterk aanspeelpunt. Geweldig. Hij kan goed koppen, heeft veel gevoel en kiest goed positie. Ook speelt Afellay nu dichter op de spits.”

En daarmee werd het goede spel van PSV grotendeels verklaard. PSV speelde met Afellay iets meer naar voren, en met meer dreiging vanaf de flanken. Tel daarbij op een lange en dreigende Zweedse spits en een 0-3 overwinning is het resultaat. Het zijn de details die het doen.

Toivonen kan voorlopig niet stuk bij de supporters, hij heeft inmiddels ook al een liedje:

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>