Kezman onder vuur bij Fenerbahçe

Fenerbahçe begon haar Champions League avontuur dit jaar sterk door in eigen huis Inter Milan te verslaan, maar in de Turkse competitie wil het nog niet zo vlotten. Na zeven wedstrijden staat de ploeg uit Istanbul op de vierde plaats met al zeven punten achterstand op stadsgenoot en aartsrivaal Galatasaray. Met het uitblijven van goede resultaten wordt ook het functioneren van sommige spelers aan de kaak gesteld, zoals die van spits Mateja Kezman.

In zeven wedstrijden waarvan hij vijf keer in actie kwam wist de voormalig PSV-spits maar één keer het net te vinden. Voor een spits van zijn kaliber is dat ver onder de maat, zeker als je bedenkt dat hij in zijn topseizoen bij PSV 35 maal scoorde, een gemiddelde van meer dan één per wedstrijd dus.

Het commentaar en de verwijten van de pers en supporters richting Kezman beginnen al zulke vormen aan te nemen dat ploeggenoten het in de media opnemen voor de voormalig spit van PSV. Roberto Carlos zegt in een reactie: 'Kezman heeft vele talenten, maar elke voetballer zit wel eens in een dip. Wat we moeten doen is hem blijven steunen. Misschien mist ie er vandaag een paar, maar morgen maakt hij wellicht de winnende goal. Afgelopen seizoen voetbalde ik nog niet hier, maar ik weet wat hij voor Fenerbahçe betekende, hij scoorde belangrijke doelpunten tegen moeilijke tegenstanders.

Ik hoop dat Kez aanstaande dinsdag zijn sportieve revanche haalt tegen CSKA Moskou want ik gun hem het allerbeste. Een overwinning van Fenerbahçe in Moskou zou het ons trouwens niet makkelijker maken in de Champions League … of we moeten morgen 'gewoon' winnen in Milaan.

zie ook:
Kezman redt punt voor Fenerbahçe
Kezman: 'Fenerbahçe door naar volgende ronde'
Fenerbahçe krijgt boete

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Kezman onder vuur bij Fenerbahçe

 1. Ivo van den Hurk

  Kezza scoorde 35 goals in 1 seizoen, dus meer dan 1 per wedstrijd!

  Effe opletten, dat administarieve geblunder krijgt hier toch geen vervolg mag ik hopen?

    /   Reply  / 
 2. BlogBoer

  Je hebt helemaal gelijk, bedankt! … ik hoop maar dat het mij geen 1 miljoen euro gaat kosten … trouwens ik las gisteren ergens dat het PSV misschien wel 2 miljoen euro kost

    /   Reply  / 
 3. Ivo van den Hurk

  Kan gebeuren, maar er valt me nog meer op: waarom maakt je vaak negatieve koppen; ik bedoel deze bv: “haalt Mancini zijn revanche tegen Koeman?”… dat kun je ook als volgt noteren (vanuit een positief PSV gevoel): “is Koeman Mancini opnieuw de baas?” ander voorbeeld:”gaan er bij PSV koppen rollen?” oke ik was ook ontzet en kwaad over die blunder maar mensen ontslaan lost niets op! Je had ook kunnen schrijven: “treft PSV eindelijk maatregelen”, refererend aan de foute organisatie en de noodzaak om daar na 4 keer verandering in aan te brengen…

  Nou ja misschien vind je me een overdreven positievo (past goed bij mijn naam), maar ik vind dat we onze mooie club altijd op een positieve manier moeten promoten; overigens vond ik de reactie van Reker prima (niks verhullend) en het supportersspandoek bij NAC het beste antwoord op de flater!

    /   Reply  / 
 4. BlogBoer

  Het was me niet opgevallen dat de koppen wat negatief overkomen (je revancheren vind ik trouwens niet negatief), maar misschien komt het wel door die ontzettende zeperd afgelopen week. Zelf heb ik ook een groot PSV-hart en dan is het moeilijk te verkroppen als je er zo uit wordt gekieperd. Af en toe een kritische noot vind ik ook moeten kunnen, het is hier bijvoorbeeld geen psv.nl waar bijna geen valse noot te horen is.

  Al met al zullen mijn berichten over de beste club van Nederland positief zijn met af en toe een (provocerende) kritische noot … evenzo bedankt voor de tip.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>