Ruud van Nistelrooij: ‘Totaalvoetbal uit de tijd’

Aan de vooravond van de EK-kwalicitatiewedstrijd tegen de Bulgaren vertelt RVN in een interview met het ANP dat het door Nederland uitgevonden totaalvoetbal niet meer van deze tijd is. "In 1974 en 1978 is Nederland met die spelopvatting groot geworden, dat was prachtig, maar het huidige voetbal vraagt om andere dingen. We zijn nu vaak te voorspelbaar en daardoor te makkelijk te verdedigen."

Al maanden is er  een discussie gaande over het systeem waarin Oranje zou moeten spelen. Van Basten houdt vast aan het 4-3-3 systeem terwijl de trainer van Jong Oranje Foppe de Haan meer ziet in een 4-4-2 opstelling. Ook Van Nistelrooij is één van de spelers die denkt dat het klassieke 4-3-3 niet meer thuishoort in het moderne voetbal.

zie ook: Salgado: 'Nederlandse voetballers hebben kwaliteit'

Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>